onsdag 14. oktober 2020

Julen 2020 er avlyst!

 I ærbødighet for alle direkte eller indirekte personer og firmaer som har blitt berørt av KORONAEN bør vi selvsagt avlyse all julefeiring! Alle enige?

Nja...
Selvfølgelig! Men vi behøver jo ikke bli helt fanatiske heller! Vi kan jo feire med måte slik vi gjorde i 60-årene? 

For eksempel kan vi jo begynne julefeiringen 1. desember ? Ikke 1. november som vi har pleid de siste 40 årene?
Og kjøpesentrene kan jo starte julesalget samtidig? Ikke i oktober! Hva som skal til for å gjennomføre dette vet jeg faktisk ikke. Det er mulig Erna må få det godkjent i Stortinget. Og da er vi vel kommet ut i mars 2021 før beslutningen er tatt.

Og julebordene da? De første blir arrangert gjerne midt i november. Altså er de allerede i gang! Men mitt inntrykk er at det ikke er samme sjarmen som tidligere år. Kan det være et lite snev av dårlig samvittighet? Eller er det ikke fullt så mye stas lenger og at vi kanskje er en smule blaserte?  Akkurat!  

Vi er en gjeng bortskjemte, overspiste og 
late norske kvinner og menn!Trygve Hegnar hadde et leder-innlegg i Finansavisen om dette temaet uten at jeg ble særlig klokere av det og heller ikke helt skjønte hva Hegnar mente. Han turte vel egentlig ikke ha en krystallklar mening i redsel for sine annonsører.

Kunne vi ikke like gjerne utsatt jula til februar? Sannsynligvis hadde vi da hatt en litt klarere formening om risikofaktorene. Og vi kunne brukt 'romjula' (altså  den egentlige..) til en smule ettertanke.

Og ikke kom nå med: "Julen skal jo være fra 1. til 26. desember". Igjen er det handelsstanden som er synderen med oss som forbrukere som er heiagjeng!
Og så er det jo barnas høytid! Særlig! Sjekk barn eller barnebarn under julefeiringen. Spør dem hva som er stas med jula. Akkurat....!

Gavene! Men mamma og pappa er så stressa!


Dermed avslutter vi årets bloggsesong... Eller gjør vi det?...Hehe! Følg med! Kanskje vi..?


Geir 
geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar