søndag 15. august 2021

Standardisering? Forenkling?

Fortell meg hva STANDARD NORGE driver med! 
Mål: Standardisering og forenkling!

Hvorfor i all verden klarer ikke de som driver med standardisering også få til noe så enkelt som en standardplugg til alle dine elektriske duppeditter?  Nei da! Du skal ha én til hver!
Så vær så snill kjære sjef for Standard Norge.  Slutt umiddelbart med de enkleste små kontakter som på bildet. Pålegg alle produsenter å produsere EN standard kontakt! Går det bra er det jo bare å fortsette med de litt større og kompliserte støpsler/kontakter.

Hvis dette går bra, skal jeg love å komme med flere forslag etter hvert!


*

Så et sunnhetstips
Vel... Kanskje ikke sunt i utgangspunktet, men for å unngå å ha for stort overfokus på sunnhet er det greit i første omgang å start med de to i bildet under.Gulrot er selvfølgelig sunt og gir plusspoeng. Sjokoladen gir deg naturlig nok minuspoeng.
Men til sammen gir det deg faktisk 0 poeng. Altså kan du trygt spise både en gulrot-bit og en sjokoladebit. Resultatet blir altså 0! Ingen skade skjedd!

Kanskje en litt syltynn konklusjon, men men...

Dette var litt enkel søndagstekst. Litt tyngre temaer kommer utover i uken! Tenker dere venter i spenning!

Geir H
geirh@getmail.no

1 kommentar:

 1. Hei, Geir
  Jeg forstår frustrasjonen din over plugger som ikke er standardisert og jeg tror mange kjenner seg igjen. Hverdagen blir enklere med standarder og det er først når noe IKKE er standardisert at man ser hvor nyttig det er. Dessverre kan ikke Standard Norge pålegge produsenter å bruke standarder, uansett hvor smarte vi synes de er. Det er frivillig.

  Vennlig hilsen Jacob Mehus, administrerende direktør i Standard Norge

  PS:
  Elektro er det forresten ikke vi som standardiserer, men våre kolleger i Norsk Elektroteknisk Komite.

  SvarSlett