tirsdag 26. oktober 2021

Ulv - ulv! Og litt griseri...


 Ja da! Ja da! Jeg vet jeg har skrevet litt om dagens tema tidligere. Men.. la meg få en sjanse likevel..

Jeg lar meg ikke knekke før jeg er nøtt! ...som ekornet sa.


Først litt status om våre små og store og mest intelligente husdyr. Nemlig grisen. De trives som du sikkert vet UTE- Og nei! De trives ikke bare med å bade i søla! Både små og store griser er svært renslige (Mye rensligere enn for eksempel hunder). Men dessverre har bilder og grisedriften vist at de liker seg best i søla. 


Problemet i dag er kontrollen av grisehold fra Mattilsynet. Trodde du at inspektørene fra Mattilsynet  kom uanmeldt til grisebonden? Nja? Kanskje noen ganger, men som oftest kommer han/hun etter varsel i forkant. Og da kan jo bonden rydde unna det som ikke bør vises frem.
Jeg sier ikke at grisebøndene 'har svin på skogen' (Hvorfor heter det det da  ...?). De aller fleste er glade i dyra sine, men dessverre er det de få som ødelegger ryktet og som igjen kommer i media.

Jeg har absolutt ikke svart belte i grisehold, men sunn fornuft og sunt bondevett bør være det viktigste.
Og så bør (må) våre myndigheter og media være litt flinkere til å belønne de grisebøndene som er flinke med dyrevernet settes i fokus.

*

Så var det ulven eller vargen. Kjær navn har mange barn.. eller hvordan det var.  Hvorfor har vi alle sammen her i landet en mening om ulven? Jeg tror ikke det finnes en person over 16 år som ikke har en klar mening.

Er det folkeeventyrene som har skylden? Eller er det våre folkevalgte som ikke klarer å bli enige om det er primærnæringen (jordbruket) eller (vill)dyrevernet som skal prioriteres?


Hvorfor klarer ikke vi som i andre land som Sveits, Østerrike, Tyskland  og Italia  å holde villdyra i sjakk?
Er vi for demokratiske? Har vi for mange divergerende meninger eller klarer vi ikke å samles om en hovedretning?

Har du en klar og sterk mening må du bare svare på bloggen vår!


Geir H
geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar