mandag 4. mai 2020

De 3 Korona-musketerer

Fra venstre assisterende helsedirektør Espen Nakstad, Line Vold i Folkehelseinstituttet og helseminister Bent Høie.


Jeg skrev om Espen Nakstad 1. april. Allerede da var ham en person som på en utrolig tydelig og beroligende måte fortalte det norske folk om Korona-epedemien, I de siste ukene har også Line Vold og Bent Høie kommet frem på skjermen, sett oss rett inn i øynene og snakket like tydelig  og rolig om status på epedemien. Nakstad og Vold er byråkrater  og Høie politiker. Vanligvis faller du i søvn etter et par minutter når sånne typer snakker.

Hvordan får de det til? Har de gått på kurs i taleteknikk eller leser de teksten på skjermen? Å Neida!
Jeg er helt overbevist om at alle tre kan 'leksa si', tror på det de sier og brenner etter å fortelle oss hvordan 'ståa' virkelig er uten å legge noe mellom. Her har de andre politikerne og byråkranene noe å lære!

Men hvordan er det med oss som sitter og glor da? Jeg syntes alle andre enn disse 3 snakker og snakker uten å få sagt hva de mener selv om de prøver.
Og vil vi etter noen måneder glemme hva vi har vært gjennom og være tilbake på sammen nivå med stress, jag og 'meg først' eller har vi forandret oss?

Jeg tror og håper at vi iallfall har fått i oss et par dråper med ydmykelse, slik at vi kanskje vil bruke et par minutter hver dag til å tenkte tilbake på Koronaen, senke farten en smule og ha fokus på de litt mykere verdier.
Snart er det sommer og ferie. Det blir garantert annerledes enn ifjor!  Men sannsynligvis har både hode, kropp og sjel det bedre med små, lokale turer i Norge enn World wide tour"!


Geir
geirh@getmail.no


Bilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar