mandag 27. april 2020

Anatomi og møbeldesign

Som vi jo alle vet er jo ANATOMI  læren om 
kropps-delenes normale oppbygging.

 Det jeg vil fortelle deg idag er hvor profesjonelt møbeldesignere bruker anatomien direkte når de designer og utvikler en sofa. Altså som min utrolige fine tegning under viser.

Som vi alle vet er jo gjennomsnittlengden for normale mennesker fra rumpa til kneet ca. 90 cm. Derfor er det jo naturlig at designerne lager sittebenken med en dybde på ca 90 cm. Se bildet av designsofaen nederst. Henger du med?
Problemet er imidlertid at undertegnede tydeligvis ikke er normalt oppbygd. For min lengde fra rumpa til kneet er ikke mer enn 40 cm! I tillegg er min lengde fra kneet til foten ca. 50 cm.

Hvordan i svarteste skal du da klare å plassere ditt legeme på en elegant måte ned på denne sofaen?


Joda! Hvis du er førstemann til sofaen kan du selvfølgelig grabbe til deg 4-5 relativt store puter og bygge opp mellom sofaryggen og rumpa di. Det ser jo ikke relativt smart ut! Men du kan jo skylde på dårlig rygg. Problemet er jo at når du skal hente mat eller drikke, må du ta med deg putene så ikke noen andre tar dem. Og prøv å bære putene sammen med en toppet tallerken tilbake til sofaen! I tillegg blir du sittende med knærne oppunder haka! Og da ser du nok utrolig klok ut..

Moralen er: Hvis du blir invitert til hageselskap, prøv på en diskret måte å spørre om herskapet har fått ny designsofa for inne- eller utebruk. Hvis svaret er bekreftende og du gjerne vil delta; skyld på dårlig rygg og be om en normal stol. Eller bli hjemme.


Geir
geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar