fredag 28. november 2014

Førjulstid


Vi behøver ikke se på kalenderen, det er mange tegn som forteller oss at julen nærmer seg. Julemarsipanen gjør sitt inntog i oktober, sammen med tilbud på ribbe og pinnekjøtt. Kataloger med mer eller mindre gode julegaveforslag og tiggerbrev fra alle mulige organisasjoner dumper ned i postkassen.

Dette er ikke nødvendigvis negativt. De fleste av oss greier fint å dytte ned noen julerelaterte godsaker også i tiden før jul. Og det er alltid på sin plass å støtte gode formål. Og selv synes jeg denne tiden på mange måter er den hyggeligste, den bygger opp forventningen mot noen hektiske juledager som alt for ofte er en nedtur.

Andre førjulsfenomener er mindre sjarmerende. Artister man knapt hører om resten av året graves frem og reiser fra den ene lønnsomme julekonserten til den andre. Sikkert fine og stemningsfulle konserter, men hele opplegget har en litt hyklersk bismak. Og ikke alle popsangere passer like godt til å synge salmer.

Nå er det nest før julekalenderne på TV kommer også. Det blir vel noen repriser, men det får gå. Jul i Tøyengata er nesten genial og hysterisk morsom. Julefergå er også bra. Jeg er ikke så glad i de sukkersøte og politisk korrekte kalenderne som skal lære barna noe. Men når sant skal sies så er jeg ikke i nærheten av å være i målgruppen heller.

Jeg ønsker alle en god førjulstid, spis pepperkaker og smak på juleakevitten. Dersom noen sliter litt med motivasjonen mandag morgen etter en helg med julebord, er det alltid noen som har det verre på jobben.

Sjekk denne på YouTube: Kathryn Williams – Monday Morning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar