søndag 15. februar 2015

Fifty shades of PK


Fredag var jeg hjemme og bedrev oppussingsarbeid i heimen og det ble til at jeg lyttet til radio store deler av dagen. På samme måte som at nyhetene er de samme i alle kanaler, gjelder dette også de andre programmene, de prater stort sett om det samme. Det var ingen tvil om hva som var fredagens tema, nemlig den forestående premieren på filmen Fifty shades of Gray. Det begynte på morgenen med Østlandsendingen og fortsatte utover dagen i alle programposter. Fnising og politisk korrekt avstandstaging fra filmen og alt den står for i alle kanaler. Ingen skulle se filmen selvsagt, og ingen hadde lest bøkene. På tross av dette ble forestillingene utsolgt på kort tid og undersøkelser viser at det er 75-80 % kvinner som har kjøpt billettene. Kvinnegruppa Ottar er ikke uventet mot filmen, men det kan jo hende de har kjøpt opp noen av billettene. Filmen handler om BDSM som er en sexlek som fatter bl.a. dominering og underkastelse og bruk av pisker og sexleketøy.

Tro om det er tilfeldig at premieren på filmen faller sammen med Valentines Day, eller er det bare et lykkelig sammentreff? Vel, kanskje for noen. Vi lar oss påvirke av filmer og andre ting som får omfattende omtale og PR. I den forbindelse har brannvesenet i London vistnok økt beredskapen i forbindelse med premieren. De regner med å måtte rykke ut til folk som ikke kommer løs fra tau og håndjern og andre sexlektøy. Dette har skjedd nærmere 400 ganger de siste to årene.

Premieren på filmen var også sammenfallende med Fastelavn, men så vidt jeg kunne se var det ingen kobling der. Kun kvister med fjær og boller, ingen spenstigere produkter ble tilbudt av Norske Kvinners Sanitetsforening. Kanskje like greit.

Jeg kan bare ønske lykke til og gjør for orden skyld oppmerksom på at jeg på politisk korrekt måte tar avstand både fra Fifty shades of Gray og BDSM.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar