søndag 11. oktober 2015

Mye det samme

Høsten er over oss i all sin tristesse. Løvet faller fra trærne, det blir kaldere og fuglene reiser sydover. Snart er det tid for vinterdekk også. Men det er klart, høsten bringer mye positivt også. Frisk luft og høy blå himmel, markens grøde med norske epler og gode grønnsaker rett fra åkeren. Snart kommer snøen også og det er det mange som liker.


Også er det selvsagt de samme tingene som dukker opp hver høst. Statsbudsjettet er jo alltid en schläger. Mye hemmeligheter og lekkasjer som svært få eller ingen bryr seg om. Jeg ser at alkoholavgiften justeres slik at en vinflaske går opp kr. 1,50 og for noen er det sikkert ugunstig. Moroskatt er også noe som er lansert, det blir dyrere å gå på forballkamp og i fornøyelsesparker, kinobilletter blir dyrere og NRK-lisensen. Er det noe rart Siv Jensen ser sur ut?


Fredsprisen er en kilde til underholdning hvert år. Men med ny leder av Nobelkomiteen er det mulig det blir mindre kontroverser, men helt klart også mindre underholdende. Årets vinner dialogkvartetten fra Tunisia virker i vertfall som en verdig vinner som alle ser ut til å kunne godta. Boring!

Etter hvert er det også noe som har blitt et fast innslag hvert år når skisesongen nærmer seg. Jeg sikter til en langrennsløper som hvert år prøver, og lykkes, i å mele sin egen kake uten å ville yte noe igjen. Og kanskje ingen kan klandre han for det, enhver er seg selv nærmest. Og hvert år greier han å manipulere Norges Skiforbund og få det som han vil. Jeg følger ikke med på langrenn i samme grad som før, blant annet på grunn av dette.


Det skjer så mye rundt i verden og nå er det flykningetragedien som går mest innpå meg. Det er ille å oppdaget at folk i land som Italia og Hellas og ikke minst Tyskland er så mye snillere enn oss. På tross av dårlig økonomi tar de i mot og hjelper folk som trenger det. Her hjemme har vi selvtilfredse frp-ere som vil at flyktningene skal sendes tilbake. Ja, det er selvsagt en stor utfordring for oss og Europa å ta i mot så mange og store ressurser kreves av oss. Å utelukkende hjelpe folk i nærområdene, er dårlig skjult rasisme etter min mening.


Jens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar