søndag 25. oktober 2015

Vintur til Bordeaux

Som jeg tidligere har nevnt i denne bloggen er jeg medlem av en vinklubb. Den heter SVENSK-NORSK VINUNION, men på tross av det noe pompøse navnet er det bare uformell moro. Etter mye prat og lang planlegging reiste vi denne høsten til Bordeaux.


Vi var så heldige å ha invitasjon til Chateau Barbé, for å følge innhøsting av druene og påfølgende lunch. Det var interessant å se og spesielt var det en maskin som imponerte. Den kjørte bortover radene med to hjul på hver side av vinstokkene og høstet druene maskinelt. Den erstattet 200 plukkere. Druene som skulle brukes til de beste vinene ble imidlertid fortsatt høstet for hånd. Etter høstingen gikk druene til mosing og dermed var prosessen mot sluttproduktet, velsmakende vin, i gang.
Frankrike har en litt annet administrasjonsinndeling enn vi er vant til. Blaye heter kommunen og Gironde heter departementet i regionen Aquitaine. Blaye er også en liten by med fergeleie og en gammel festning, eller citadell bygd av Louis XIV som beskyttelse mot britene. Vi tok fergen over elven La Gironde til Lamarque og kjørte gjennom vindistriktet tilbake til Bordeaux.Saint-Emilion er et av de største vinproduserende områdene i Bordeaux. Byen regnes også som den peneste av ”vinbyene” i Bordeaux. Den ligger på toppen med mange av områdets beste vinmarker i skråningene utenfor byen. Selve byen er veldig hyggelig, med trange gater og vinhandlere på nesten hvert hjørne.


Vi bodde på et lite hotell i sentrum av Bordeaux, med kort vei til shopping og restauranter. Det er en hyggelig by med ca. en million innbyggere og mye gamle bygninger og severdigheter. Særlig broen Pont de Pierre fra 1820 er kjent.Det er selvsagt ikke overraskende at Bordeaux også har koselige barer og mange bra restauranter som byr på god mat og selvsagt masse god vin. En vellykket tur!


Jens 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar