søndag 1. november 2020

En stille og regnfull søndag i november


Verre kan det vel ikke bli? Det er jo et godt utgangspunkt for en ørliten depresjonsstund. Eller? Nei da! Selvfølgelig legger jeg meg ikke på sofaen og trekker fire pledd over meg.

Isteden er det lurere å skrive av seg litt smådepresjon. Altså:

                      En stille, lettskyet og lun søndag i november

Og nei da! Jeg skal ikke snakke om KORONAEN!  Om fire-fem måneder er vi ferdige med den! Og dette blir heller ikke en dårlig krimroman. Men derimot vil jeg fortelle dere litt om 

                                            AKSON


Korona:

Ikke hørt om Akson? Det må du vende deg til! Ganske enkelt fordi det er systemet for vår kommende e-helse-tjeneste for både deg og meg! Som  igjen betyr at Akson blir vårt store, nye journalsystem for e-helse! Eller litt mer forståelig; Både du og jeg og alle dere andre i Norge skal inn i systemet. Med alle våre sykdommer, skavanker og elendigheter. Og det blir jo bra for da slipper fastlegen din å spørre om hva som har skjedd med deg siden sist. Alt står skrevet på AKSON (Praktisk hvis vi hadde fått systemet i disse Koronatider!).

Advarsel! 

IKKE google AKSON! Da blir du, iallfall hvis du leser mer enn én side, garantert en smule rufsete i kroppen! 

En liten bagatell, men likevel: Vi har heldigvis godt med kroner i landet vårt så ikke bli engstelig når du ser hva systemet koster. Det blir uansett et spleiselag:

22.000.000.000 norske, blanke kroner

Eller 22 milliarder da hvis du sliter med å telle nuller. Nå syntes du kanskje dette er maaange penger? Og ja, det er jo det! MEN...Det er jo tross alt ikke noe særlig mer enn vi pumper opp fra havet vårt hvert år.

Det som kanskje er mer bekymringsfullt er at planen for ferdigstillelse er satt til 2030.  Men etter å ha tenkt seg om skal prosjektleder ha sagt 2040.  Realistisk blir det nok derfor 2050.

Så dere som leser bloggen vår og er la oss si 40 eller 50 år har en liten mulighet for å være en av de første prøvekluter i systemet. Lykke til!


Geir

geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar