mandag 9. november 2020

Kjeder du deg litt i hverdagen?

 

Anskaff deg en katt* og du får aldri et kjedelig minutt!

           (I resten av kattens liv...)   


(Dette er et innlegg for at du i en kort halvtime skal tenke på noe annet enn KORONAEN eller på hva Trump tenker  på nå...).

Vet du forskjellen på en hund og en katt? Ja, selvfølgelig sier du! Å nei du! 

En hund går inne i et hus, går frem til den nærmeste lukkete dør, stopper og blir stående og skjønner ikke mer...Og Trofast  godtar umiddelbart at hans plass er i kurven på kjøkkenet. 

En katt 'skanner' de nærmeste rom, vurderer alle (og da mener jeg virkelige alle) de åpninger som en sprekk/liten åpning/hull/vindu med krok som kan dyttes opp. Hvis ikke det går, leter han etter et passende gjemmested. Og da er ofte åpne skapdører, oppunder sofa/seng en grei plass. Det viktigste er tross alt at matmor/matfar får opp blodtrykket og stressnivået. Og det absolutt optimale av skøyerstrek er når MONS ser et åpent vindu. Da skjønner han umiddelbart at aha! Nå går jeg iallfall ikke ut! Når en eller flere av de tobente med  (etter hvert) svært høyt blodtrykk løper ut, stresser rundt huset, regner med å søke krisepsykiatri og til slutt tar til tårene uten å finne den f.... katta, titter Mons frem fra sofaen med et lite mjau og skjønner ikke hva de på to bein stresser etter!

En katt kommer seg frem/ut/inn i hvilkets som helst rom/hus/krypinn som det er umulig for et menneske i det hele tatt å skjønne at større enn en mus kan klare å komme inn i! Og dette er jo ideelt... for katten! Men for matmor/matfar/katteeier gjør dette at det ALDRI er en kjedelig dag med katt i huset!

Så skal jeg hilse fra den lille 'uskyldige' og si at  det er jo ikke alvorlig ment å gjemme seg, men en søt liten, uskyldig pus må få lov til å sprite litt opp hverdagen til dere på to.

*

*Katt: (Eg. tam-katt.). Vel, ingen katt er egentlig tam.(Latin: Felis silvestris catus). Det skal utrolig nok visstnok være 750.000 katter i Norge. Tam-katten kan visstnok være sær, egenrådig og sta (!). Noen av dem liker ikke å bli klappet. Du verden!


Geir

geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar