fredag 19. juni 2015

La humla suse!Jeg sitter  litt sløv ute i sola og leser om at bier og humler som glimrer med sitt fravær i Norge. Forskere og andre kyndige fagpersoner heiser det røde flagget og melder om at disse våre små flygende skapninger kan bli borte for godt om noen år.

Dette syntes du kanskje er en bagatell, men i vår store globale næringskjede er disse små skapninger særdeles viktige. Hvis innsektene forsvinner har ikke fugler og krypdyr mat, og hvis disse forsvinner, har ikke større dyr næring og hvis.....  ja, du skjønner?

Derfor en liten lokal gladhistorie i den store globale sammenheng:

Jeg sitter som sagt i sola her ute i fjorarmen og ser rett på en blomstrende mispelbusk. Tenker at her burde det nå være fullt av insekter. Og så, når jeg går nærmere er jo busken full! Flere hundre humler og bier sitter og forsyner seg av godbitene! Altså er det fortsatt håp!

Dette var bare en liten gladhistorie for å minne deg om å unngå giftige sprøytemidler på trær, busker og blomster. Og prøv å unngå å ta livet av våre små, flygende skapninger! De har alle en funksjon i det store livsløpet.

Let it bi(e)!

Geir

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar