tirsdag 30. juni 2015

Søndagsåpne butikker?


Bildet ovenfor er av en vakker Rhododendron (Og nei! Ikke prøv å starte en diskusjon om riktig skrivemåte...). Og hva har nå denne busken å gjøre i diskusjonen om søndagsåpne butikker?

Joda, et eller annet råd eller utvalg har bestemt at blomster, busker og trær er ferskvare og de som selger disse kan derfor også holde åpent på søn- og helligdager. Dette har igjen resultert i at har du ei lita sjappe med 4 petuniaer på disken, kan du holde butikken åpen på søndag. Og det er jo naturlig, eller?

Og går kommunen du bor i under definisjonen "Turistkommune" kan alle butikker holde åpnet søndag.
Og har du en butikk som har et areal under 100 m2 kan du selge dagligvarer på søndag. En såkalt Brustadbu.

Og dermed starter jo denne evigvarende diskusjonen om søndagsåpne butikker (Vi har det vel sannsynligvis for godt i dette landet når dette temaet får hovedoppslag i mediene).

Nuvel. Min mening er at vi bør fjerne alle åpningsvedtektene. La butikkene holdes åpne så lenge eierne selv syntes det er økonomisk forsvarlig.  Det finnes alltid studenter, skoleelever og pensjonister som vi jobbe litt ekstra.

Og et viktig poeng til: Det er ikke handleplikt, men mulighet for å handle!

For øvrig mener jeg at vi i vårt kjære land drukner i lover og regler og syntes vi kun skal forholde oss til Kardemommeloven.
Og for deg som ikke husker den:

Du skal ikke plage andre, men vær grei og snill. Og for øvrig kan du gjøre hva du vil!

Ja da, den er naiv og enkel! Men bare prøv den i det virkelige liv, så finner du ut at den holder vann!


GeirIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar