Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.
På denne dagen den 18. desember ble
Willy Brandt født i 1913, han døde i 1992
Keith Richards (bildet under) i Rolling
Stones ble født i 1943
Brad Pitt (bildet under) ble født i 1963
På dagens julemeny står juleansjos og juleakevitt (evt. aquavit)
Dette er jo ikke akkurat fjortis-julemat og -drikke da, men
likevel utrolig "julete" og godt!
Juleansjos
For de virkelige avanserte ansjosspisere er det litt nedtur i år (som ifjor).
De får nemlig ikke kjøpt hel ansjos (bildet) og får dermed ikke gleden
av å imponere ansjos-amatørene ved julefrokosten. Nemlig kunsten å renske
(nei, ikke rense! Det er noe ganske annet..) .ansjosen.
Men, men, godt er det uansett til egg i alle varianter eller ta
småfisken bar rett på brødskiva.
Juleakevitt
I vårt kjære hjemland skal man være varsom med å pushe
alkohol, men akevitt (eller aquavit for de litt mer avanserte og frankofile) er
denne drikken kultur og dermed mer stuerent.
Man skal være varsom med å diskutere smaken og merker av alkoholholdige drikker. Men jeg tar sjansen på å si (og dette har overhodet
ingen sammenheng med at jeg er bosatt Nesodden) at vår fantastiske Nesodden
Premium Aquavit er den beste! Den er fremstilt og smak-satt av utvalgte
urter samt lokal eik. Dessuten blæretang (!) fra Nesodden.
Ideen til denne utsøkte akevitten ble unnfanget av Norske Akevitters
Venner (NAV), Region Nesodden.
Løp og kjøp og smak!
For deg som trenger en unnskyldning til å ta "en lille
en" kan jeg fortelle om min nå avdøde onkel Ragnar som alltid når han
spiste syltelabber (for de uinnvidde: den nederste del av grisens bein)
fortalte at det var vanlig å ta et glass for hver knoke i labben man fant og
spiste.
I morgen kommer nok et julete innlegg. Så følg med !
Og kom gjerne med ros, ris eller saker og temaer dere ønsker at vi skal
ta opp!
Geir
geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar