Jeg velger meg april! sa Bjørnson*. Mens Ibsen* var mer jordnær og foretrakk februar. Han var jo også mer realist og ikke så romantisk og opptatt av årstidene som Bjørnson.
Nu vel! Jeg vet at vi bare er halvveis i februar og at det nettopp derfor er viktig å finne de små tegnene som viser at det nærmer seg den lysegrønne årstid.
LYSET som nå kommer gir oss færre depresjoner. Det er nok en stund til Hestehoven dukker opp i snøen, men sola kikker opp ved åttetida og går ikke ned før 4-5 tida. Altså er det håp!
Så lenge sola er oppe og det er lite vind, frister det å ta med slukstanga, termos og et par brødskiver ned på brygga for å teste om torsken har våknet av dvalen. Jeg kan ikke skryte på meg stor fangst, men opplevelsen med sjøluft, vind i håret samt kanskje et napp gjør dagen!
Det viktigste er som sagt opplevelsen og at små-depresjonene i november kanskje ikke var så tunge likevel. Og mygg og annet kryp har ennå ikke våknet av dvalen. Altså perfekt!
Nå kommer alt til å gå "så meget bedre!"
* For de som duppet av i norsktimen da litteraturhistorie sto på timeplanen; Her kommer litt info
om de to herrer.
om de to herrer.
Bjørnstjerne Bjørnson (1832 - 1910)
Har blant annet skrevet:
Synnøve Solbakken og En glad gutt
Henrik Ibsen (1828 - 1906)
Har blant annet skrevet:
Peer Gynt, En Folkefiende, Et dukkehjem
Sånn! Har du en pode i skolepliktig alder kan du nå på en enkel og pedagogisk måte forsøke å gi din ambisiøse pode noen stikkord som han/hun kan gjengi i norsktimen. Det vil garantert få læreren til å dele ut poeng!
Akkurat nå forsvant plutselig vår-fornemmelsen: NRK meldte på radioen at flere veier i Østlandsområdet var stengt på grunn av stor snøfall.
Geir
Geir
Kilde: Wikipedia
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar