Når
fikk du sist en god kopp kaffe? Tenk litt på det, hvis
du er kaffedrikker har du sannsynligvis fått i deg tusenvis av
kopper gjennom livet. Men hvor mange har virkelig smakt godt? Du starter dagen med en kopp kaffe i all hast
som du ikke engang har tid til å smake på. Så kommer du på jobben
og det første du gjør er å raske med deg en kopp som du drikker
mens du starter dagens arbeid. Så går det slag i slag med lunken
møtekaffe med kannesmak. Hvis du er på farten er du heldig hvis du
kommer over en nytraktet kolbe på kafeen.Her syndes det mye, og vi kan slå fast at en felles trakter på en arbeidsplass, hvor det er helt tilfeldig hvem som brygger neste kanne, funker dårlig. Noen liker sterk kaffe, andre er fornøyd med brunt vann. Og automatkaffe kan vi bare glemme.
På en fancy kaffebar burde det være mulig å få en god kopp kaffe, men dette er ikke alltid tilfelle. Der er utvalget så stort og metodene og tilsetningene så mange at det er lett å gå seg bort. Det er litt rart, for det første kaffehuset dukket opp i Jemen for mer enn 700 år siden. De burde ha lært det nå.
De moderne kapselmaskinene har et tiltalende utseende, imponerende navn og de selges ofte i spesielle butikker. Resultatet derimot, står ikke i stil. Det som kommer ut av maskinen er varmt og brunt, men kaffe er det ikke. Og kaffe fra presskanne er for grumsete, den må jo nesten tygges.
Jeg
skriver dette mens
jeg kikker ut på en norsk,
kald vinter og nyter en god kopp kaffe. Smaken
er forskjellig også når det kommer til kaffe, jeg lager min på
følgende måte: nymalte bønner, 70 gram kaffe pr. liter friskt vann
og brygget på en maskin godkjent av ECBC (European Coffee Brewing
Centre). Vanskeligere er det ikke.
Jens

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar