lørdag 15. juni 2019

Norge er et land i verden

Nyheter

Vi er jo som alle gode nordmenn og -kvinner vet Guds utvalgte og dermed også midt i verdens navle. Derfor er det viktig at alle nyhetsmedier har fokus på de virkelige store nyhetene. Og særlig viktig at "revolver-journalistene" får gjort jobben sin skikkelig! 

BERGEN
TV 2 denne uken: En person er død etter vannforgiftning i Hordaland. Reporteren spør en mann fra vannverket; hva føler du nå da? Hallo! En person har drukket en kopp vann og mistet livet! Hva i svarteste skal mannen svare? "Dette var jo veldig synd da og jeg er lei meg"? Ta "journalistene" i lære (Jada! I anførselstegn fordi jeg lurer stadig oftere på hvor de bokstavelig talt har tatt utdannelsen!).

OSLO
Bom- bom!

Det største og mest alvorlige diskusjonen i hovedstaden for tiden er jo selvsagt ja eller nei til flere bomstasjoner. Dette overgår selvsagt alt annet av nyheter i 'tigerstaden'! Men når reportere fra alle nyhetsmedier stikker mikrofon opp i ansiktet til uforberedte mennesker som blir svar skyldig, legger de svaret i munnen på 'offeret'; "Du mener vel at alle bomstasjoner er noe dritt?" eller "Bomstasjonene skal jo både finansiere veiutbygging og redusere antall biler i byen? Og det er du vel for ?"
Jeg trodde at du på Journalisthøgskolen (Heter det det?) lærte å formulerer spørsmålene slik at svarene ble utfyllende. Men-men...

Er vi bortskjemte fordi vi er et folk av melk,  honning og olje, økonomisk velstand og egentlig syntes at verden ikke setter riktig pris på oss stolte nordboere? Verden skjønner jo ikke en gang at siden vi er verdensmestere på ski burde vi jo hatt verdensherredømme! Og vi er vel alle "oss selv nærmest"?


Vi har da ikke gjort noe galt? Eller....? Og nei! Til tross for Fridtjof Nansen (bildet), Oddvar Brå, Synnøve Solbakken, Gro Harlem Brundtland med flere;  

Vi er dessverre ikke Guds utvalgte!  Og er heller ikke verdens navle!

Derfor: Verden må likevel ta seg sammen og stole på oss nordmenn og -kvinner! Vi gjør tross alt bare så godt vi kan!

Og derfor lover vi å være litt ydmyke (iallfall frem til jentene våre blir verdensmestere i fotball).


Ha en fortreffelig helg nå og god St. Hans på fjorden eller på land neste helg! Og bare én liten ankerdram til mannskapet nå da og brus til skipper'n! Skips-rattet er til å styre båten med! Ikke til å holde seg fast i.


Geir
geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar