tirsdag 25. juni 2019

Skal oldemor på feriekoloni?

Nei lille venn! Hun skal bare flytte til et annet hotell.Før vi går inn i måneden med stråhatter, bikini og solbadolje, vil jeg belyse et alvorlig tema.

Hvorfor blir eldre hjelpeløse, syke og forsvarsløse flyttet (fraktet..) til og fra sykehjem og eldresentere om natten? Tåler ikke transporten dagslys? Lyssky virksomhet med dårlig samvittighet? I beste fall vil vi alle sammen havne i samme situasjon (noen blir flyttet i kasse...).

Når du passerer de 70 og ikke har oppegående pårørende, hva da? Må du skaffe deg en god advokat som helst er yngre enn deg?

Vi må klare å ha to tanker i hodet samtidig. Før eller siden vil du selv eller en av dine nærmeste komme opp i en situasjon hvor dere i beste fall trenger nødvendig bistand eller omtanke. 

I følge VG fraktes syke, eldre hjem (til sykehjemmet) midt på natten.
En 82 år gammel dement dame ble forvirret (du verden!) og skjønte ikke hvor hun var etter frakten tilbake til hjemmet. Dessverre var ingen pleiere tilstede/tilgjengelig. VG har avslørt at det er vanlig rutine med natt-transport (!). Ikke så mye trafikk da vet du! 

I fjor ble det kjørt minst 1546 turer med eldre over 74 år ut av sykehusene 
mellom klokken 22.00 og 07.00 (!)


'Transportsjefen' ved Oslo Universitetssykehus sier det ikke er god pasientbehandling å skrive ut pasienter om natten (!). Jøss! Har han gått på kurs?

OBS! OBS! 
Dere som nærmer der målgruppen; spis sunt og holde dere i god form!  Orienter nærmeste pårørende om eventuell transport til sykehus og ikke minst; Få dere en oppegående advokat med døgnåpen praksis!

Fortsatt god sommer! Ta med deg en bunt økologiske gulrøtter fra super'n og gå en skikkelig tur i skauen eller ta deg en svømmetur i villvann! Helst hver dag!Geir

geirh@getmail.no


Kilde og bilde: VGIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar