søndag 6. oktober 2019

En slags reiseskildring

Det var tid for tur med vinklubben igjen. Tidligere har vi hatt fine turer til Piemonte, Bordeaux og Madrid. Denne gangen hadde valget falt på Lisboa. Etter de to første turene med besøk på flere vingårder, har vi blitt enige om at vi ikke behøver å se flere. Så nå går det mer i hyggelig samvær, god mat og vin. Helt topp!


Lisboa er som dere vet hovedstaden i Portugal. Byen ligger ved elven Tejo og Atlanterhavet. Den har noe over 2 millioner innbyggere, litt etter hvordan det beregnes. Byen ligger i et kupert terreng og klimaet er mildt og maritimt. Mye bratte bakker, men veldig fint.


En fin måte å se byen på er å leie en tuc-tuc, et fremkomstmiddel som vel forbindes med andre himmelstrøk. Det viste seg å funke bra, vi kom oss rundt med en god guide og fikk se mye på kort tid.

En halvtime med tog eller taxi utenfor Lisboa ligger Sintra, som helt klart er verdt et besøk. Byen står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. Her har både de gamle romerne, de mauriske herskerne og de portugisiske kongelige oppholdt seg.
  


Der ligger kongeslottet fra 1400-1500-tallet i sentrum og flere slott og store bygninger rundt i byen. Og på toppen ligger Maurerborgen som i sin tid ble inntatt av Sigurd Jorsalfar. Sintra ble gjenerobret fra maurerne i 1147. I Sintra kan du bruke mange dager uten å rekke over alt. Vi hadde bare noen timer, men hadde godt utbytte av turen.
 
Det er begrenset hva du kan rekke over i en stor og interessant by som Lisboa på en langhelg. Vi fikk med oss mye, men selvsagt ikke alt. Mye å se på, god mat og vin og en veldig hyggelig tur.


Jens


 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar