tirsdag 1. oktober 2019

Høsten er her!

Årstidene

Var det Gud, Vivaldi eller meteorologene som fant på at vi skulle ha årstider?  Grovt sett vet vi jo alle at meteorologene stort sette tar feil! Og de studerer visstnok i minst 5 år. Gud spår og menneske rår sa min gamle bestemor. Vi definerer årstidene som følger:

VÅR: Mars, April Mai  
SOMMER: Juni, Juli, August
HØST: September, Oktober, November
VINTER: Desember, Januar, Februar

april

Etter definisjonen skal det nå være høst. Vel.. Overskriften i dag holdt frem til klokka 8 (20)  mandag kveld. Det er nok riktigere å si at "winter is coming". Riktig nok på Hardangervidda i 1008 meter, men likevel. Jeg har jo tross alt ikke fått av meg badeshortsen ennå! Og oktober er en høstmåned! Og da skal det ikke snø! Vi skal tvert imot plukke bær og nyte høstfargene! Ikke vasse i sludd og være kledd i stillongs og skistøvler!
Skulle gjerne hatt shorts-vær et par uker til! Hører du eller dere der oppe! Jada! Jeg vet at det i skrivende stud er 1. oktober. Men likevel, det får da være måte på!

Som bildet under viser er det ikke naturlig at det snør før lyngen har sluppet bladene. Det skal være høstfarger i minst 2 uker til! Hører dere? Enten det er meteorologene eller Ham der oppe; Ta dere sammen!


Burde vi ikke heller ha årstider som styres etter været og temperatur i rullerende 2-5 måneders perioder?  Blir været, temperatur og føre sommerlig fra april til september er det Sommer.
Snør det som nå i september hopper vi rett og slett over høsten og går rett over i Vinter. Dere høstelskere får heller håpe på bedre lykke neste år! 

Hvilke praktiske betydninger dette får for befolkningen? Hallo!  Alle (I all fall de under 45) kler seg jo som om neste årstid kommer 3 måneder før den inntreffer. Det gjelder jo å være først ute med sesongens nye moter! Bare se deg om mandag! Høstgarderoben er for lengst lagt til side. Nå er de de nye vinterklærne som dukker opp rundt deg! Uansett vær!

Når jeg tenker nærmere etter var det vel disse tankene Tor og Odin la sine strategier og tanker etter. Altså ikke klærne, men vær-prognosen.

Ha en fin mote-årstid! Men husk å ta ut møllkulene hvis du mot formodning har et plagg fra ifjor


Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar