søndag 17. november 2019

Nå har det blitt dødelig å ta seg en skitur!


Neida! Selvfølgelig har det ikke det! Men for de som bare leser overskrifter og hører første setning i radio og TV  kommer nok sjokket!

Den store stygge ulven er nå
FLUOR


Og da satt i sammenheng med skismøring. Og da KUN for de som er aktive (Og selvfølgelig de overambisiøse foreldre som skal ha topp preparerte ski for sine håpefulle).
Selv kom jeg til å tenke på Fluor som tannskylling i mine barneår og tenkte umiddelbart; jøss! Hvordan har jeg overlevd!?  Jeg skjønner ikke helt forskjellen, men i følge en professor i medisin og kjemi, er dette to vidt forskjellige stoffer og konsentrater..  Javel?
Vi får vel godta det da.


Moralen må jo være (som alltid); IKKE overdriv.. Det er overhodet ikke farlig å ta seg en skitur! Med mindre du er overambisiøs og skal leke 'Racerløper'. Ikke ta ut alt på en tur på et par mil! Husk du skal tilbake! Og helst ikke via helikopter og hjelpekorps!

Den største utfordringen er som sagt alle de foreldre som aldri selv har hatt noen suksess i skisporet og derfor nå satser alt på at poden slår til og vinner et kretsløp. Da spiller ikke prisen noen rolle. Skiene skal prepareres uansett pris! 
Skitrener Toril Stokkebø ble plutselig alvorlig kreftsyk. Og det var flere i ski-miljøet som fikk samme diagnose. 49 kvinnelige europeiske skiledere har dødd av nyrekreft i de siste 5 årene.
I følge nyhetsbyråene har 172 av totalt  400 personer som har jobbet med produksjon av skismøring  i Europa mistet livet! (Leverkreft, skrumplever og lymfekreft.).

Moralen må jo bli at ski-ledere og overambisiøse foreldre sammen må forby bruk av FLUOR i skismøring og samtidig påvirke produsentene til å finne andre tilsetningsstoffer som  gir like stor glid. 

Eller kanskje ta frem de gamle treskiene og en blåswix-boks og være på trygg grunn..?


Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar