søndag 10. november 2019

Søndasdrops


Laks og Lamborghini

Neida! Jeg skal ikke skrive om sukkertøy og sjokolade! Og heller ikke så mye om bil. Men det er litt for enhver smak idag. Håper jeg da..
Og for dere som syntes det er greit å spise fisk som bare svømmer i venstresvinger hele livet, kan stoppe å lese her. Så god appetitt og nyt fiskemåltidet! Eller aller helst; spis og/eller fang villfisk.

Selvfølgelig er det ufint å henge ut laksebaronene.  De har alle sammen vært med på å etablere vår store, nye næring. Og jeg unner dem alle å tjene gode norske kroner! MEN..  Hadde de første oppdrettsanleggene ligget i Oslofjorden, hadde politikerne stått i kø for å skatte- og/eller skrinlegge dem. Men når oppdrettsanleggene ligger på kysten av vest- og nord-Norge, er det selvsagt distriktsutbygging og særdeles lav skatt. Ja-ja.. Inntil nå.
Derfor vil nå oppdretterne (sannsynligvis) gå i tog foran Stortinget og protestere på den foreslåtte nye skatten! Det er jo tross alt helt naturlig. Hadde Stortinget vært forutseende og fra start av innført den nye oppdretts-skatten, ville næringen fått en mer naturlig etablering. Nå blir det; "Å filler'n! Blir det så mye penger av det da?

En herværende oppdrettseier (nei.. ikke noe navn) vil sannsynligvis bruke sin nyinnkjøpte Lamborghini (bildet under) opp foran Stortinget i protest. Blir litt stil over det da gitt! 
Fra fisk til miljø
Arbeidsmiljøetaten skal passe på at vi alle (arbeidere og sjefer) ikke jobber for mye og at vi følger alle de pålagte reglene. Og det er mange! Men...
Liv og lære!
Etaten hadde 557 brudd på arbeidsmiljøloven siste året.  Altså etaten selv! Da er det lett å fråtse i gode og spydige kommentarer!
Men det stygt å slå de som ligger nede!Ha en fortsatt god søndag!

Geir
geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar