mandag 15. desember 2014

Pelsdyra våre


Husk pelsdyra i julestria da!

I følge utvalget som har vurdert pelsdyrnæringen i Norge er flertallet i utvalget for å beholde næringen. I tillegg har de foreslått at oppdretterne og frivillige (?) kan mosjonere dyra med for eksempel «leke med ball»! Ja da, jeg fikk også noen litt rare bilder i hodet nå..

Men alvorlig talt. Nå må alle dere som hittil har vært relativt passive i denne prosessen og er mot pelsdyroppdrett (undertegnede inkludert) komme på banen!

Sjekk det politiske partiet dere tilhører. Ta kontakt og påvirk de folkevalgte slik at Stortinget til slutt får et flertall mot pelsdyroppdrett.

Kjære Guri Wormdahl

Som kommunikasjonsansvarlig for pelsdyroppdretterne, har du i disse dager sannsynligvis en av de vanskeligste og mest utfordrende jobber i Norge. Mest fordi det overhodet ikke eksisterer reelle, saklige argumenter for å fortsette med pelsdyroppdrett i dette landet. Og dine oppdragsgivere er heller ikke i stand til å formulere seg saklig.

Det finnes ingen «gradering» av ville dyr i fangenskap. Enten lever de i et bur eller de lever i det fri. Ikke som enkelte oppdrettere påstår; vi passer godt på dyrene og gir dem mye godt for og bra stell. Og dermed trives de godt. Hallo! Det holder dessverre ikke å klappe revene eller forsøke å klø de litt bak øret. Selv små «degenererte» hunder som blir tilpasset menneskenes livsstil, vil aldri trives i et lite bur.

I følge Wormdahl ble oppdretterne lurt under filmopptakene på gårdene. Jaha! Lurt med hva? Burene var vel der og dyrene inne i burene? At oppdretterne står foran kameraet som målløse halvtomsinger, er vel ikke filmprodusentens ansvar?

Hvordan ville Wormdahl styrt filmregien hvis hun fikk sjansen? Med åpne dører i burene og oppdretter som er ute på luftetur med reven i bånd?

Derfor er det enten JA eller NEI til pelsdyroppdrett

70% av Norges befolkning er mot pelsdyroppdrett. Så i god demokratisk ånd vil den kunne avvikles umiddelbart ved rask politisk beslutning.

Men.. og dette er viktig:

Oppdretterne må få en erstatning som tilsvarer den inntekten de mister i en 5-10 års periode. Og også motta praktisk og økonomisk bistand til å etablere annen gårdsdrift eller til en personlig omskolering.

 

NB! Snart, kanskje allerede før jul, vil vi publisere ytterligere artikler med fokus på dyr. Noen stikkord er elefanter, ulver, sauer, kuer, kyllinger mm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar