lørdag 24. januar 2015

Hvem bestemmer?


Var det egentlig noen som trodde at Mulla Krekar ville flytte til Kyrksæterøra i helgen? Ikke jeg, neppe det norske folk og sikkert ikke justisministeren. Krekar kan reise som fri mann fra fengslet på Kongsvinger, til familien sin på Tøyen i Oslo. Og vi kan jo ikke klandre ham for det. De fleste av oss vil vel heller være hjemme enn å bli tvangssendt et annet sted. Han og advokaten hans benytter seg bare av de mulighetene som loven gir. Mulla Krekar har i følge Aftenposten kostet 6,3 millioner kroner så langt, og kjenner jeg advokatstanden rett stopper det nok ikke der. Det er selvsagt mulig å trekke vedtaket om tvangsflyttingen inn for flere rettsinstanser. Det blir nok ikke gratis det heller.

Vi er vel alle glade for at vi lever i et land som har lover og regler. Og at internasjonale avtaler beskytter uønskede elementer fra å bli sent til land som er utrygge. Dette beskytter Mulla Krekar fra å bli sendt til Nord-Irak, men det beskytter ikke de barna som har tilpasset seg et liv i Norge og som blir geleidet ut av landet av norsk politi. Litt vanskelig å forstå.

Ekspertene sier at Mulla Krekar ikke er farlig eller noen trussel. Mulig det. Men det virker litt rart på meg at en tidligere kurdisk geriljaleder som har truet den nåværende norske statsministeren og andre, kan fortsette å holde norske myndigheter for narr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar