onsdag 14. januar 2015

Internett – et blaff ?


Jeg har vært skeptisk lenge, men her forleden så jeg lyset; Jeg leste i avisen (jada – den som er trykt på godt papir og som du blir svart på fingrene av…) at en oppfinnsom fyr hadde koplet badevekten til sitt interne nettverk hjemme i huset. Umiddelbart skjønte jeg ikke helt hvorfor, men så… dette var jo genialt!

Endelig skjønte også jeg at «Internettet» er nyttig i heimen!

Se for dere mulighetene:

Morgenrutiner
Du vekkes av «lap-klokka» som samtidig gir deg en kort oversikt over dagen små og store oppdrag og aktiviteter.

Så rett på badet og i dusjen.. nei vent litt, først et lett skritt opp på badevekta, og så inn i dusjen. Ferdigdusjet ser du på badets 15’’ at den blinker stygt rødt og gir fra seg en sirene som ikke er godlåt. Årsak: vekten din har økt med 1,5 kg siden tirsdag!

Jaja tenker du, det må vi vel gjøre noe med, kanskje en liten joggetur i kveld.

Du tenker ikke særlig mer over meldingen på badet og forbereder en grei frokost med egg, bacon og litt ristet loff. Men det du har glemt er at også kjøleskapet nå er koplet mot ditt interne nettverk og har fått visse «funksjonaliteter». Kun skuffene med grønnsaker, klibrød og ultramager skinkeost er tilgjengelig i dag på grunn av vektøkningen!

Nuvel.. du er da voksen og tar ikke til tårene for disse små bagatellene. Du tar et par knask av stangsellerien og litt salat og nærmer deg utgangsdøra for å forlate heimen og innta t-banen til jobben.

Men…. Ja du begynner å skjønne «settingen»?
Akkurat; Garderobeskapet er selvfølgelig koplet i nettverket med et par «sunnhetslåser»;

Skoskapet med penskoene er dessverre låst. For å gjøre disse tilgjengelig må du enten
- ta på deg de nye joggeskoene som selvfølgelig måler eksakt tempo og gjennomført distanse, og gjennomføre en 5 km joggetur
- eller (Gud forby..) gå på jobben i dress og joggesko.

Du velger å gjennomføre joggeturen. Kommer tilbake, tar en rask dusj (og ja du skjønner nå? Unngår å gå på badevekta). Du har gjennomført den obligatoriske distansen og kan glad og fornøyd hente ut penskoene, smeller utgangsdøra bak deg og småløper til T-banen. Men da…. Henger du med?

Du har glemt matpakka og laptop’en og går tilbake og forsøker å låse opp døra med adgangskortet, men nei…

Problemet er at døra ikke kan låses opp før badevekta viser 1,5 kg reduksjon. Du trodde jo du var lur da du unngikk å gå på badevekta.

Dessuten har du lagt inn en kjernetid og kontroll på alle familiemedlemmer (deg selv inkludert) i boligen for å unngå at ungene (og mor?) ikke holder avtaler om ute/innetid. Og du skal jo som kjent være utenfor husets vegger mellom 0800 og 1600.

Moralen da ? Mja…

La mor som vanlig ta ansvaret (også elektronisk) for hele familiens planlegging og gjøremål. Du som familiens overhode (?) og som alltid «har full kontroll» bør legge inn en ørliten ydmyk faktor og kanskje også huske på at mor er security- og IT-ansvarlig der hun jobber…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar