søndag 18. januar 2015

National Gorilla Suit Day


Fra tid til annen blir det gjort forsøk på å lansere nye merkedager her i landet. Dette møter selvsagt stor motstand, for her i landet trenger vi jo som kjent ingen nye impulser. Den meste kjente av disse dagene er Halloween som er 31. oktober. Det er mange variasjoner av feiring av denne dagen rundt i verden, men den vi kjenner her hos oss er den amerikanske varianten med barn som kler seg ut og går dørimellom og får gotteri. De senere årene har dette tatt litt av og det er mye styr rundt kostymer og godis her hos oss også. Moro for unga!

Valentines Day 14. februar. Denne dagen er en stor greie i deler av verden, først og fremst i engelskspråklige land som en feiring av kjærlighet og romantikk. For så vidt en god sak og feire, men de kommersielle krefter har i stor grad tatt over. Denne dagen ble forsøkt lansert her hjemme for noen å siden, men fikk et noe latterlig preg etter hvert.

Thanksgiving, også kjent som ”turkey-day” feires i USA fjerde torsdag i november og andre mandag i oktober i Canada. Familier og venner kommer sammen og er takknemlige og spiser god mat. Høres ut som en god ide å lansere denne dagen her hos oss, nordmenn liker jo å spise store måltider. Feires her i Norge stort sett av amerikanere som er bosatt her.
Jeg vil slå et slag for en litt mindre kjent dag, også denne fra USA. ”National Gorilla Suit Day” er absolutt en dag vi bør markere her hos oss. Lansert i 1963 av Don Martin i Mad Magazine. 31. januar er dagen. De er en dag som kan feires uten for store forberedelser. Ikke trenger du kjøpe gaver, bake kaker eller dra et tre inn i huset. Ikke pynte med kyllinger, ikke kjøpe sjokolade og blomster og ikke overtrekke konto og makse kredittkort. Alt du trenger å gjøre er å ikle deg gorilladrakt og ringe på dører i nabolaget og spre det glade budskap. Hva som egentlig er budskapet er litt usikkert. Det hele er vel litt absurd. Men absurd kan være moro. Og kanskje skremmer du noen barn og gamle på veien. Og det er alltid moro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar