Grillsesongen
er i gang og når været er brukbart ligger det en eim av tennvæske og brent
kjøtt over tettbygde strøk av landet. Nå skal mann i huset ta ansvar for
middagen og gjøre opp for manglende bidrag resten av året. Far dukker inn i det
innerste hjørnet av garasjen og graver frem grillen. Den befinner seg bak
vinterdekkene og under juniors snowboard. Hastig ryddet inn etter en panisk
avsviing av de siste pølsene før den første snøen. Og det bærer den preg av -
med rust og svidde matrester fra fordums grillkos. Hvis han da ikke er av den
mer moderne typen med gigantisk gassgrill med sidebord og minst to brennere mer
enn naboen. Uansett, noen primitive instinkter gjør seg gjeldende og han
fremstår som den store hvite jeger som skal skaffe mat til familien.
På
forhånd har det blitt gjort innkjøp i den lokale dagligvarebutikken. De
forskjellige butikkjedene overbyr hverandre med informasjon om marinerte
kjøttstykker tilpasset grilling. Trauste kjøttstykker vi kjenner fra gode middager
resten av året, får nye og spennende navn og smaker når grillsesongen nærmer
seg.
Tanken
melder seg, kan det være mulig at en eksotisk og smakssterk marinade blir brukt
til å dekke over at kjøttet er av dårlig kvalitet? Hvorfor ikke kjøpe
ubehandlet kjøtt og lage marinade selv? Enkelt nok, olje, vin eller eddik og
det krydderet du liker og noen timer i kjøleskap er alt som skal til.
Grillen
fylles med kull og oversvømmes med tennvæske. Og etter en stund kan grillingen
begynne. Pølser som i utgangspunktet er velsmakende og saftige blir brent til
det ugjenkjennelige. Og ettersom noen vil ha kjøttet lite stekt og noen vil ha
det godt stekt, er det sjeldent at noen får det de ønsker. Så når grillen
endelig er passe varm, er alle ferdige med å spise. Ved bruk av gassgrill er
prosedyren litt annerledes, men resultatet mye det samme. Sats på pølsebrød, en
god salat og ellers bra tilbehør. Og husk at grønnsakar også er godt på
grillen. Champignon, tomater, paprika, squash og løk egner seg godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar