søndag 3. mai 2015

Smånytt fra fjordarmen


Siden vi nå er godt i gang med mai måned, hadde jeg tenkt å starte dette innlegget med noen litt svulstig kommentarer til feiringen av 1.mai. Men så tittet sola frem og jeg ble litt lysere til sinns. Så derfor:

Kuslipp på Bygdøy kongsgård

Se for dere Harald i kjekk grønn felleskjøpetdress og cap'en på snei driver den våryre flokken ut på beitet! Nei, selvfølgelig skjer det ikke sånn! De såkalte kongelige norske kuene produserer økologisk melk og tilhører heller ikke Det norske Kongehus. Og ja da, kuene får nå komme ut til vår og sommer, men er inne resten av året og de som ikke klarer å presse ut mange nok liter blir suppekjøtt ganske fort. Velsignet og godkjent av Mattilsynet.

Reisebrev 1

Men så over til noe mer hyggelig; Under en liten weekendtur til Amsterdam oppdaget jeg at det meste av persontransport foregår i og ved vannet (kanalene).Utdrikningslaget blir adskillig festligere i kanalbåt enn på land. Ikke er det påbudt med redningsvest heller!

Båttest
Alle medier med respekt for seg selv har selvfølgelig en båtspalte. Så også vi i SK. Denne snerte lille 15 fotern testet vi på flatt vann på en av de mest trafikkerte kanalene. Litt slalomkjøring var nødvendig og noen fingre kom riktig nok fra noen nyttekjøretøyer.

Men med en innenbordsmotor på om lag 150 HK, litt medvind og strømmen imot, klarte vi å presse "farkosten" opp i ca. 28 knop (noe feilmargin da målingen skjedde ved passering av kanalene og at vi samtidig måtte kaste oss ned på dørken grunnet noe lav høyde fra vannflaten til bruene). Og dette er jo den typiske nasjonalbåten i Nederland. De pyntes ofte med tulipaner på ripa ved festlige anledninger.

Parkering på nederlandsk

Det sies at 6-7 biler i måneden ikke klarer å beregne avstanden til kanten og derfor... nettopp!

Bærum spesial

Til slutt en opplevelse som kun kan skje på den andre siden av fjorden!Til og med kattene i Bærum foretrekker svarte Audier!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar