torsdag 28. mai 2015

Hund?


Jeg overveier å skaffe meg et dyr. Tanken på å ha et kjæledyr tiltaler meg på mange måter, selskap, en som tar deg i mot når du kommer inn i rommet og trofast turkammerat. Ut fra disse kriteriene ble gullfisk, fugl, hamster og katt vurdert og forkastet – og tankene gikk i retning av hund.
Jeg er klar over ansvaret som følger med det å være hundeeier. Gå på tur i all slags vær, ha respekt for båndtvangregler, plukke opp møkk etc. Men forhåpentlig vis oppveies dette av gledene. Jeg tilbringer en del tid i skog og mark og på fjellet ved fiskevann og tanken på å ha med en hund på disse turene frister.Valg av hunderase er selvsagt viktig. En hund som er så liten at den passer i en håndveske er ikke noe for meg. Den vil dessuten forsvinne i lyngen og er dermed litt upraktisk på fjelltur. Jeg bor i en relativt liten leilighet og dermed vil et dyr som tar for stor plass bli litt upraktisk. En hund som er mellomstor og som jeg kan ta under armen virker som det rette valget. Rasens egenskaper i forhold til gemytt og helse er også noe som bør tas med i betraktningen.
Jeg har kikket litt rundt på nettet etter oppdrettere og andre som hadde valper til salgs. Så fikk jeg tips om Foreningen for omplassering av dyr (FOD). De har en gård hvor hunder og katter blir brakt inn. Det virket jo som en god idé, overta en hund som eieren av en årsak må kvitte seg med. En fordel for alle parter, ikke minst hunden.Hvordan en potensiell hundeeier skulle plukke ut en hund på dette stedet hadde jeg en klar, om enn noe romantisert formening om. Jeg har sett en del Disney-filmer og husker en scene som jeg tror går igjen i flere av disse filmene. En pen familie med mor, far og to barn besøker en institusjon hvor rømte dyr havner. Familien kommer inn i et rent og ryddig rom hvor det er mange bur. De ser seg rundt og så kommer en tillitsfull og god hund logrende mot dem og de er venner for livet. Virkeligheten på FOD gården var litt annerledes, den var litt mer bråkete og kaotisk. Men det var tydelig at de gjør en god jobb der og at dyra blir godt tatt vare på.
Vel, jeg har ennå ikke skaffet meg hund og hvordan det går videre vet jeg ikke, men jeg lover å holde dere à jour med utviklingen rundt dette.

Jens 

2 kommentarer:

  1. Det er en veldig god ide Jens. Og ja gleden vil overskygge både det at man må ut i all slags vær og plukke opp etterlatenskaper osv. Bare finne riktig hund så blir det god kompis både hjemme og på tur �� lykke til!

    PS: utrolig flotte de illustrasjonshundene du har ��

    SvarSlett
  2. kjenner ikke riktig alle raser. Er dette kongepuddel Jens?

    GSH

    SvarSlett