mandag 6. juli 2015

Sommer - noen betraktninger


Sommeren er en fin tid. En tid de fleste av oss ser frem til og er innstilt på å nyte i fulle drag når den kommer. Hva vi forventer oss av sommeren varierer. For de yngste er det ofte bading og iskrem og flest mulig besøk i fornøyelsesparker som gjelder. For tenåringer spiller det liten rolle hvor de er, det er mobiltelefonen og sosiale medier som prioriteres uansett. I en fase av livet er det ingenting som slår sydenturer med alkohol og nærkontakt med det annet kjønn.

Ettersom vi blir eldre må ønskene for sommeren ofte vike for nødvendigheten av å male hus og hytter, følge avkom på fotball-cuper og besøke gamle slektninger i regnfulle deler av landet.

Det er imidlertid ting og glede seg over ved sommeren uansett hvor man befinner seg både aldersmessig og geografisk. Softice, jordbær, grilling og forhåpentligvis litt varme. Viktige ting for mange av oss.

Selv har jeg to ting (blant flere selvsagt) som gjør sommeren bra, uansett vær. Fluefiske og Tour de France. Fluefiske, eller fiske generelt, er mest aktivt og er absolutt best i fint vær. Tour de France derimot, er bra uansett vær. Fascinerende å følge med på og med programledere som evner å gjøre det interessant.Jeg regner ikke med at mine to sommeraktiviteter skal fenge alle, så jeg tar med et moment til. Kung fu girl er en meget god riesling laget i Washington State USA av Charles Smith Wines. En vingård med en laidback og moderne innstilling til det hele. Som de sier på nettsiden sin: It´s just wine, drink it. Fruktig og meget god. Prøv den og sommeren blir litt bedre.


Jens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar