fredag 11. desember 2015

Julekalender

Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. 
Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.
Hva skjedde 12. desember?
Edvard Munch ble født 12. desember 1863. Norsk maler og grafiker. Representant for ekspresjonismen og den eneste norske maler med ubestridt internasjonal berømmelse. Hans mest kjente verker er ”Skrik”, ”Madonna” og ”Sykt barn”. Munch døde 23. januar 1944.
For hundre år siden, 12. desember 1915 ble Frank Sinatra født i Hoboken, New Jersey. Amerikansk sanger og skuespiller som ble regnet som en av de aller beste vokalister på sin tid. Sinatra døde 14. januar 1998.

12. desember 1974 sluttet Mick Taylor i The Rolling Stones etter 5 ½ år. Han hadde erstattet Brian Jones og hans etterfølger ble Ron Wood.

I 1970 utga Stephen Stills “Love the one your with”. Topp låt fra en topp artist. Du kan høre den her!  www.youtube.com/watch?v=HH3ruuml-R4


Advent markerer ventetiden frem til jul og jeg synes på mange måter denne tiden er den hyggeligste. Som barn visste du hva du ventet på, som voksen er du litt mer i tvil. Gaver har liksom ikke samme appell som tidligere. Hvis det er noe du ønsker deg kan du stort sett kjøpe det selv. Noen av oss er opptatt av julens religiøse budskap. For meg går tankene tilbake til barndommen og jeg prøver og gjenoppleve julen fra den gangen i tankene. Dette blandet med dagens tradisjoner gir meg god stemning.


Du ser det nærmer seg, på kalenderen selvsagt, men også på alt rundt oss. Folk får det travlere og tilbudene blir stadig ”bedre”. Jeg vet ikke om vi trenger medisterpølse til kr. 1,- og pepperkaker til kr. 1,50, men muligheten er der. På TV er B-kjendisene opptatt av å fortelle alle hvor mye de ”bryr seg om” andre enn seg selv. Og kirkene er fulle av artister som skal ha penger til jul. Alt er ved det vante og mye tyder på at det blir jul også i år. Og et råd til slutt, gå i kirken nå så slipper du unna julerushet!

Jens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar