søndag 13. desember 2015

Julekalender

 
 
Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.
Vi er nå kommet over halvveis i vår Julekabaret og dermed også i adventskalenderen. 

14. desember ble Inger-Lise Rypdal (bildet) født og er i dag 65 år.

Også forfatter Sigurd Hoel ble født (1890). Han hadde gjennombrudd med Syndere i sommersol som ble filmet både i 1934 og 2001.

Fiolinist Arve Tellefsen ble født i 1936. Han er en utmerket fiolinist, men en grenseløs tilhenger av Rosenborg Ballklubb, jaja...

Sten og Steinar har navnedag.Dagens juleord er julestjerne. Det kan ha 3 betydninger. 1) "Høyt i toppen den blanke stjerne" eller 2) Benevnelsen på en såkalt "julestjerne", en artist som kun lykkes en gang, da gjerne med en relativt ok julesang. Eller 3) Juleblomsten (bildet under)

I tillegg kan jeg huske at jeg på slutten av femtitallet var på en teaterforestilling som het Reisen til Julestjernen. Jeg kan fortsatt "se" forstillingen så det var nok en særdeles minneverdig forestilling for en sart guttunge.

Hører akkurat nå på NRK Radio at det selges pepperkakebokser i Oslo for kr. 1,50 og surkål for kr. 1,-   Hører dere! Kroner en - 1.-  I følge Robert Reitan er det helt naturlig og skal være sånn. Så da så.. Det har selvfølgelig ikke noe med å gjøre at VG kjører priskontroll daglig og alle kjedene derfor må henge med og senke prisen 10 minutter før VG kommer.Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar