Julemåneden er her med bjelleklang og
ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for
noen, men også preget av et visst press og stress for andre.
Vi i Strekkbukser
og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om
mulig, lyse litt opp i førjulstiden.
Hva skjedde
10. desember?
10.
desember er julekakenes dag i Candyland!
Har
du bakt til jul? Og kom ikke med den gamle om at ingen spiser kakene allikevel.
Den holder ikke, du må sette frem noe. Derfor kommer jeg i dag med oppskrift på
skikkelig gode kaker, serverer du disse så blir de spist. Garantert!
Havrecookies med rosiner
Du
trenger
230
gram smør (romtemperatur), 200 gram brunt sukker, 50 gram hvitt sukker, 2 store
egg, 1 spiseskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker, 1 spiseskje mørk sirup,
190 gram hvetemel, 1 teskje bakepulver, 1 ½ teskje kanel, ½ teskje salt, 240
gram havregryn, 140 gram rosiner.
Miks
bløtt smør og alt sukkeret til det er glatt. Tilsett eggene og kjør til det er
skikkelig blandet. Bland inn vanilje og sirup og sett til side. I en annen
bolle, bland mel, bakepulver, kanel og salt. Bland så dette godt med de våte
ingrediensene. Bland inn havregryn og rosiner. Deigen blir tykk og klissete så
sett den i kjøleskapet ca. en time. Ta den kalde deigen og rull kuler, ca 1 ½
spiseskje deig pr. kake. Sett på brett med bakepapir i passe avstand, kakene
flyter litt ut. Stekes på 180-200 grader
i 10-12 minutter, de skal bare være lys brune og bløte. La kakene kjøle i fem
minutter på stekebrettet før du legger
dem på rist. På den måten blir de litt sprøe på utsiden og litt seige inni.
Fryses når de er kalde. Lykke til!
Jens
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar