søndag 17. juli 2016

Været


Været er noe som opptar oss alle, sommer som vinter. Det er noe vi prater om når vi møtes og er det ikke som vi liker - så klager vi. Og fint vær er viktig, særlig om sommeren. Ferieukene er verdifulle, med mange uteaktiviteter og vi vil ikke bli hemmet av dårlig vær. Og alle husker jo at barndommens somre var perfekte, solen skinte, det var varmt og godt og regn var et fremmedord.
 
 

For noen år siden dukket det opp et nytt produkt i sportsbutikkene. Sommerfleece! En fleecegenser i friske farger til bruk på kalde sommerdager. Det er jo fint at vareutvalget tilpasser seg kundens behov, men litt trist er det jo. Jeg håper virkelig ikke at det neste behovet vårt blir «sommer Gore-Tex». For all del, været har ikke vært dårlig hele tiden i år, men sommeren er ikke over!

Værmeldingen følges nøye over hele verden, ikke bare i Norge. Det er mange grunner til at det er viktig å forutse været. For de som har sitt virke i primærnæringene, som jordbruk og fiske er det selvsagt nyttig å ha en hvis peiling på hva som er i vente. Likeledes for arrangører av større utendørs arrangementer og selvsagt for planlegging av utflukter. I andre deler av verden er det viktig å forutse naturkatastrofer.
 
 

Det finnes folk som har glede av å følge været over hele kloden. Såkalte «weathergeeks». De sitter hjemme og følger været på TV, radio og pc. De følger med for å finne avvik og loggfører dette. Det finnes også de som følger været for å finne ut hvor det er ekstremvær for så å reise dit for å oppleve det. Ikke noe for meg.
 
Du kan abonnere Weather Channel og følge været over hele verden. Fint å brife med i selskapslivet når noen prater om hvor dårlig været er for tiden. Da kan du alltid slå til med at det er mye verre i for eksempel de sørlige Andesfjellene. Ikke relevant selvsagt, men hva så?
 
 

Jeg er ingen weathergeek, men jeg har både fleecegenser og Gore-Tex jakke liggende klar. Ta været som det kommer i sommer!

Jens
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar