tirsdag 5. juli 2016

Kor skal du reis?

Ja det var det da!Sommeren er her og den beslutningen du skulle ha tatt sammen med dine nærmeste omkring nyttår,  begynner nå mildt sagt å haste.Venner og folk på jobben som for lengst har bestilt reise, spør med litt sarkasme om du tar hjemme-ferie i år.
Selvfølgelig kan du improvisere og si at det blir en enkel tur sydover. Men problemet oppstår når poden begynner på skolen igjen etter ferien og skal fortelle hvor hun har vært i ferien.

Utfordringen er ofte at hvis det er mer enn to medlemmer i familien, vil ferieønskene sprike i alle (verdens) retninger. Litt tøffere blir det hvis du sier til at: "I år skal vi på "Interrail" i Norge!
 
Gi f.. i alle som kommer til å skryte av turer
til den andre siden av kloden.
NORGE er et fantastisk land å feriere i!
Iallfall om sommeren. La alle familiemedlemmer komme med ønsker om steder og aktiviteter.
Dere må ikke bruke bil. Det kan faktisk være mer opplevelsesrikt med tog, båt og lokalfly.
Pakk lett! En sekk/bag hver.
Og! Ikke minst viktig: La ungene få EGET kamera (foto eller film, ikke bilder med telefonen..). Sløs med "filmen"! Når dere kommer hjem lager dere et personlig "reisebrev".
Lær ungene å presentere filmen for andre familie-medlemmer. Deretter kan de forhåpentligvis også vise reisebrevet på skolen. Det er god praktisering for senere fremføringer.
OG! Ta dere god tid på hvert sted, ikke stress med at dere skal Norge rundt på en uke! Ungene bruker lenger tid til å "fordøye" alle inntrykkene.

Dette er faktisk skrevet uten verken økonomisk eller strategisk støtte fra norsk reiselivsbransje og det tok meg 65 år å finne ut at Norge kan tilby alt voksne og barn ønsker seg. Det tar bare litt lenger tid å planlegge turen. For svært få i reiselivsbransjen kan hjelpe deg med tips om lokale turer! Jeg har faktisk forsøkt.
Og det viktigste: Det er nå faktisk større prestisje i å feriere i eget land enn å "reise over bekken etter vann"!

Geir
geirh@getmail.no

Bilder:
Globus: www.lekmer.no
Strand: vg.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar