onsdag 21. mars 2018

Noen betraktninger


De siste dagers hendelser i norsk politikk i tillegg til alle tafse-sakene som har vært tidligere, har bekrefte mitt negative syn på politikere og det som skjer i det politiske miljøet. Hvem har sagt hva og hva har de ment med det? Hvem har lagt ut hva på sosiale medier og hvorfor? Det er ikke godt å si, og media gjør jo sitt beste for å (mis)tolke det hele. Jeg vil helst unngå å blir tatt til inntekt for noen av partene, men barnehage er faktisk en ganske god karakteristikk.
Politikerne snakker ofte om politikerforakt, et fenomen som sprer seg blant folk flest. Der er de enige, for dette rammer alle sammen. Joda, det er nok en reell ting dette, men hva er årsaken? De siste dagenes styr rundt regjeringen og justisministeren fyrer godt opp under dette. Men hva med velgerforakt? Det er vel noe de fleste politikerne burde tenke mer på. Partiene bruker mye tid og penger på mediatrening, de lærer altså hvordan de kan fremstå best mulig på TV og i radio. Kanskje noe å ta tak i der? Som de fleste fremstår i dag blir ikke vårt (mitt) syn på politikere generelt mer positivt.

Jeg innser selvsagt at vi trenger noen som skal styre landet. Politikerne burde også lære seg å bruke sosiale medier i større grad. Bare se på USA, der har de en stabil og genial president som styrer på en fremragende måte ved hjelp av Twitter. Et eksempel til etterfølgelse?


Og så en positiv ting. Det er tendenser til vår og snøen er på rettrett! Det er jo en gledelig nyhet for de fleste av oss. Nå er det bare det siste pliktløpet igjen for noen, reise etter snøen og plages noen dager i påsken - så er det over for denne gangen.

En gledelig ting til, fotballsesongen er i gang! Og som dere ser av bildet nedenfor er fotballen rund, også i år!

Jens



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar