onsdag 28. mars 2018

Påskeharens hevn

Den litt lurvete skikkelsen med solbriller, hatt og trenchcoat sto utenfor marsipanfabrikken og holdt øye med inngangen. Dette var noen uker før påske, og det var stor virksomhet på fabrikken. De hadde hadde kalt inn ekstramannskaper for å etterkomme etterspørselen etter den tradisjonelle eggformede påskemarsipanen.

Skikkelsen som sto utenfor marsipanfabrikken var selvsagt påskeharen. Han hadde gjennom mange år sett seg lei på at påskens symboler var kyllinger og egg. Han hadde planer om å sabotere marsipanproduksjonen og spolere høytiden for marsipanhungrige nordmenn. Men han slapp ikke inn på fabrikken for å sette i verk sin nedrige plan. Der slapp de bare inn kyllinger og de med adgangskort. Han måtte innse at han heller ikke i år ville lykkes med å forstyrre produksjonen.

Påskeharen har blitt et fast innslag i vår påskefeiring, sikkert til irritasjon for mange. Påskeharen dukket første gang opp i Hessen i Tyskland i 1682. Bakgrunnen er litt uklar, men den ble knyttet til konsum av egg og etterhvert ble eggene fylt med marsipan og sjokolade. I Norge er det mer kyllinger vi forbinder med påsken, men etterhvert har påskeharen også fått innpass her hos oss.

Vel, påskemarsipanen er på plass, været ser bra ut og alt ligger til rette for en fin feiring også i år, enten du befinner deg på fjellet eller i mer hjemlige omgivelser.

God påske til dere alle!

Jens




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar