tirsdag 9. april 2019

PÅSKEMORGEN slukker sorgen?

'Den stille uken'

Den viktigste og eldste kristne høytid er Jesus' død og oppstandelse. Det er uken fra palmesøndag til 1. påskedag (Nei! 2. påskedag er noe vi har funnet på for å lure  til oss en ekstra feriedag til 'akklimatisering' etter den tøffe påskeferien).
Og den såkalt stille uken har vel derfor blitt mer en av de mest masete i året med mindre du har vært fornuftig og slapper av hjemme på terrassen med en god bok eller besøkt en kirke nær deg. For du drar selvfølgelig ikke på svenskehandel vel?Men uansett hva du foretar deg i disse fridagene kan det jo være artig og gå gjennom alle de mer eller mindre gode og meningsfylte påske-ordene. Og hvis timene foran peisen skulle bli litt vel stille og uten god kontakt med familien, kan du jo sprite opp stemningen med påskeord-quiz! Hvor mange påskeord kan du finne på 1 minutt! Deretter må den 'heldige' greie ut om det ordet han eller hun trakk ut. Det nytter ikke bare å finne på et påskeord. Du må også beskrive/dokumentere ordet. Eller fortelle om en opplevelse hvor ordet er den 'røde tråden'.

Test først tante Agathe. Hun syntes garantert at det er artig at også ungene deltar! Pass bare på at alle telefoner, pc'er og pader'er er slått av og lagt i et annet rom! Å joda!

Altså: For eksempel:

Påskelam
Påsketur
Påskekrim Bergenstoget plyndret inatt, Nordahl. Grieg En særdeles god krim som i tillegg setter deg i litt fjell- og snø-stemning.

Påskehare (bildet under)
Påskekylling (mormor?)
Påskeferie, påskeskirenn (herregud..)
Påskemorgen (vel..)
Påskekrangel (Kommer alltid litt sent påskeaften)Påskekryssord, påskebridge
Påskebil, påskebåt (Den fergen bestemor kommer med)
Påskesyk (Spist for mange påskeegg)

Det er som du skjønner bare fantasien som begrenser antall ord! Og hvis familien fortsatt er venner og godt forlikte etter denne seansen, kan dere alle trygt feire 4 uker sommerferie sammen! Da kan dere tross alt være utendørs mesteparten av tida! Får du pustebesvær etter det tolvte påske-ordet og må ut for å puste, sjekk været først! Blir du låst ute kan det være både mørkt og kaldt selv i april!


Ha en fortreffelig påske! Og husk fjell- og fjordvettreglene!

Geir
geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar