søndag 7. august 2016

Mye regn og lite pinnsvin

Som overskriften viser er det litt forskjellige temaer 
i dagens innlegg.

Først en liten værrapport fra gårsdagens Oslo og Bærum.


Enorme nedbørsmengder i Oslo-området i går meldte Aftenposten i dag. Jeg har tidligere skrevet om 5-6 cm nysnø som lammet et helt samfunn. Sist vinter ble Nesodden stengt inne ved at all veiforbindelse ble lammet og eneste forbindelse med omverdenen var ferje.
På vei fra fjellet gjennom Numedalen fikk vi i går på NRK radio melding om kaos i Oslotrafikken. Flere kjellere var fylt med vann og det hørtes ut som om det var like før Heimevernet måtte settes inn. Det regnet sammenhengende i 3-4 timer og dermed ble både E6 og E18 stengt! Utrykningsetatene måtte melde pass. Ville vi komme oss hjem eller måtte vi overnatte i Drammen?

Jada! Mange hus- og bileiere ble nok skadelidende, men folk i Sør-Europa må jo le av oss når noen mm nedbør skaper fullstendig kaos! Er det dårlige offentlige avløp? Eller er det media som hauser opp et søndagsstille Oslo?  Hva skjer hvis vi får store nedbørsmengder over flere dager som på Vestlandet eller i Sør-Europa? Har beredskapstroppene tenkt på det?
Hvis Ivan vil invadere Sør-Norge er det bare å sjekke værmeldingen. Forsvaret er sannsynligvis opptatt med å tømme kjellere for vann.

Så over til dyreriket

Hallo alle latsabber av noen plenklippende hageeiere! Dere som har investert i robotklippere. Som ikke orker å slepe dere ut av sofaen for å klippe noen kvadratmeter med gress. Som lar roboten gå og subbe rundt på plenen både dag og natt.

Det er faktisk liv der ute på gressmatta di om natta!


Flere pinnsvin har blitt drept, i beste fall fått skader av robotklippere! Disse små skapningene gjør faktisk nytte for seg også! De spiser blant annet brunsnegler!
Så skal du absolutt bruke automatklipperen, la den klippe om dagen. Så får det heller gå med noen av ungenes leker! Da lærer de nok også å rydde etter seg!


Geir
geirh@getmail.noRegnbildet: VG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar