onsdag 3. august 2016

Idrettshelter


Det å være idrettsutøver på toppnivå i dag er en tøff affære, det vet vi. Noen går langt for å oppnå resultater, tar sjansen på dop og går skikkelig i baret når kontrollen kommer. Andre balanserer på grensen av det lovlige. Dem om det, det finnes fortsatt ekte idrettshelter.

Selv liker jeg godt når en idrettsmann/kvinne som har oppnådd gode resultater velger å legge opp. «Gi seg på topp» er noe vi respekterer. Allikevel er det litt trist å høre at skihopperen Rune Velta har valgt å legge opp i en alder av 27 år. Etter 243 meter og sølv i VM i skiflyging i Vikersund i 2012 og fire medaljer i Falun-VM for bare 17 måneder siden er det nå slutt for Velta. Det kreves mot for å sette utfor de største hoppbakkene, men kanskje vel så mye for å ta beslutningen om å legge opp. Jeg tipper det ikke har vært lett for ham, men som han selv sier, motivasjonen er borte. Han har imidlertid oppnådd mer i sin relativt korte karriere på toppnivå enn de fleste av hans kolleger bare kan drømme om. Godt jobba Velta - og velkommen som trener om noen år.


Andre idrettsutøvere gir seg aldri, de har levert gode resultater tidligere og holder det gående til de passerer 40 år i håp om å gjenoppleve dette. Noen greier det til en viss grad, men allikevel, gi dere nå! Gjør plass til nye unge talenter.
 
 
 
Nå er det sommer-OL og selv om Norges muligheter til edelt metall har blitt noe forsterket etter utestengelsen av Russiske utøvere, tror jeg ikke det er nok. Men vi har stor fremgang i enkelte grener på friidrettsbanen og det må vi glede oss over. Vi har også med en 35 år gammel kappgjenger som tidligere har blitt dømt for doping, noe som setter Norge som foregangsland mot doping i et litt rart lys.

Uansett, mye god idrett å glede seg over i ukene fremover.

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar