onsdag 24. august 2016

Sommer-OL er over og gråtekonene er i sving!

Tørk snørra og stikk finga i jorda!


Vi er faktisk ikke bedre! Til tross for alle spådommer i media og drømmer fra aktive og ledere.
OL-ilden i Rio er slukket og Norge havna i grøfta! 4 bronsemedaljer. Målet var å bli best i Norden. Særlig...
Kortbukse og t-skjorte passer ikke verken det norske lynne eller klima! Vi bruker jo stillongs halve året, er født med ski på beina og nisselua nedover øya og har snø 7 måneder av året!
Men for å ta det litt mer seriøst:
OL-sjefen har gått i dekning og er såret fordi media er kritiske for manglende resultater. Ingen utøvere og ledere utenfor Olympiatoppen får uttale seg! Det var jo ikke mer enn drøye 170 mill. vi brukte da..(!) Vi må da kunne forlange at disse millionene virkelig blir øremerket utøvere og ikke søles bort i administrasjon. Norges sentrale idrettsadministrasjon er særdeles topptung og kan kun forsvares og måles gjennom suksess (les: medaljer) i de respektive grener.
Nå skal hodene rulle i følge VG. Men "toppene" maner til ro og ser ingen grunn til reorganisering. Nei, det er klart det beste er å sitte muse stille og håpe det går over!

I vannsport er vi jo (vanligvis) gode. Her ble det lovet opptil flere edle medaljer. Primært i roing og padling. Det ble 2 bronse i roing. Og hvor ble det av seilerne?  Blåste de bort? Var det vindforhold de ikke hadde vært borte i før?
Det verste er vel at det nå sannsynligvis avsettes en mill. eller to for å evaluere resultatene! Og det kan jo se ut som om "noen" (både utøvere og ledere) syntes det er godt nok bare å få turen til Rio.
Kanskje skulle vi foreslå øvelser som passer oss bedre som åre-hopping (vikingene), undervanns-svømming, gjørmebryting, kinasjakk og vriåtter?

Men for igjen å bli litt seriøs og konstruktiv; Toppidretten (Olympiatoppen og Idrettsforbundet) burde skilles med hvert sine ansvarsområder og mål. Da vil (forhåpentligvis) pengeplasseringen bli mer synlig, administrasjonen mindre og "flatere". I tillegg vil midlene kunne "adresseres" direkte til utøver. En liten delikat sak: Hvordan skal midlene fordeles mellom sommer- og vinteridrett? Om vinteren konkurrerer vi primært og reelt med 5-6 nasjoner, mens i sommer -OL er det "world wide".

En annen følsom sak: I følge Dagbladet har utøvere med tidligere dopingdommer tatt 30 medaljer under OL i Rio. Hvis de hadde konkurrert under samme flagg ville de blitt tiende beste nasjon!


                                  *
Men en liten trøst til slutt! "De danske drenge" vant håndballfinalen mot Frankrike. Godt jobba og gratulerer!

For å unngå de sterkeste kraftuttrykkene måtte jeg roe meg ned et par dager etter flaggfiring. Men-men, det er i motbakker det går oppover! Så om 4 år, da.... og for ikke snakke om neste vinter-OL!


Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar