onsdag 6. juni 2018

De tamme og de ville blant oss

I dag blir det noen ord om Dyrene i Hakkebakkeskogen og de tamme vennene deres


Først idag viser jeg en stor og en liten fra vår lokale skog. Jeg har riktignok av og til sett et rådyr fra bilvinduet. Skjønner jo at det er noen av dem i det relativt begrensede skogområde i Follo. Men at det skal skytes 237 dyr? Hvordan setter de opp regnestykket? Har de (Den lokale viltnemda) telt opp og så sier at; joda. la oss lage steik av 237 stk.?

Så over til et av de mest intelligente husdyret vi har (Kanskje den med størst hjerne?)

GRISEN
Jada! Jada! Jeg har skrevet om dette før! Men kommer til å fortsette til Mattilsynet ber om nåde!
Grisebøndene er av en eller annen grunn blitt de som har fått mest kjeft og muligens med rette. Når de får melding om inspeksjon i god tid i forkant og likevel ikke skjønner (?) at de får kjeft og i verste fall må legge ned grisedriften. Da er det på tide å låse døra deres for godt! Grisen liker faktisk å ha det rent rundt seg og er vel en av de mest intelligente av husdyra.

SAUEN har jeg også skrevet om før, Både overproduksjon og dyremishandling på alt for mange bruk. Ikke nok med at vi har for mange sauer og -bruk i Norge! I tillegg importerer vi i 2018 900 tonn sauekjøtt! Dette skyldes EU-forhandlinger. Så da så! Og det er faktisk billigere å gi bøndene trygd enn å betale for overproduksjon av sau.




Til slutt en liten parentes;
Kanskje vi skulle gjøre en liten 'nullstilling' og planlegge fra start med hensyn til geografi, klima, distriktspolitikk, dyrevelferd og nasjonaløkonomi?  Da får våre politikere prioritere og vektlegge de enkelte faktorer. Blir da resultatet annerledes enn i dag?


Geir
geirh@getmail.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar