mandag 25. juni 2018

Midtsommerdrops

Ja, vi er faktisk allerede ferdig med halve sommeren! Iallfall i følge svenskene som kaller St. Hans aften for
midtsommeraften. Været var iallfall topp og himmelen fargerik kl, 00.05 i Østfold. 

Reiseradioen er i gang med Bache/Gabrielsen holdt jeg på å si, men det er jo Bache/Gokstad som er et bra  radarpar.på NRK. 

Ungene har begynt på sin 8-ukers skoleferie og allerede startet sytingen etter "Hva skal vi gjøre i sommer da?" Hytta til mormor var såå dritkjedelig ifjor!
Nå skal jeg ikke gi meg ut på ekstremtips til foreldre med unger i sutrealderen, men heller komme med et forslag som kanskje dekker alle aldersgrupper.

Hva med en kort båttur over fjorden fra Larvik til Hirtshals med ColorLine? Nærmere bestemt med hurtigbåt som tar 4 timer. Jeg var nok litt reservert til å begynne med med bakgrunn i diverse opplevelser med "Dans(k)ebåten fra Oslo til København. Men denne turen var topp på alle måter! Et lunsjbord som ikke manglet noe og som i tillegg ble kontinuerlig  fylt opp. Og svært vennlig og oppmerksom betjening.
Forskjellen med  båtturen Oslo - København er selvfølgelig det  at med DFDS er overnatting med tilhørende flytende servering om kvelden og kanskje litt historie med "her ere fest dere!".I tillegg har du muligheten til hyggelige hoteller for en overnatting eller to.

Her kan jeg absolutt anbefale Brøndums Hotel i Skagen (bildet). En god opplevelse med lune værelser og topp gourmet-middag.

Hotellet har en lun bakhage hvor morgenmaten serveres.Her er det dessuten rolig atmosfære med mulighet for litterær fordypelse og et slag krokket.

Ta også samtidig en tur opp til nordspissen av Danmark. Her får du oppleve at to hav møtes.  En topp utendørs opplevelse!
.Til slutt idag en liten søt en fra et ellers seriøst syltetøy- og saftfirma som tydeligvis tok ferien litt tidlig og overlot forslag på produktnavn til ferievikaren.

Vær forsiktig så ikke NORA tar dere!

Fortsatt god sommer!


Geir

geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar