fredag 15. juni 2018

Hvorfor er Island bedre enn Norge?

Heia Island!ISLAND - NORGE 1 - 0

Vi vet jo alle at 100% innsats ikke lønner seg.  Men vi i Norge har nå gått fra 90-10 til
70-30. Altså vår gjennomsnittlig innsats er ikke 90% men 70. Er det ok da?
Bare se på en enkel sak som 'sykefravær' på jobben. Ja jeg skriver i hermetegn for ingen innbyggere i Norge er så syke som jobbfraværet viser. Vi har 5 dagers uke i dette landet, men svært mange avslutter uka torsdag og ¨jobber på  hytta" eller hjemmefra fredag. Eller er så slitne at de må ta en 'tredagers'.
Har vi druknet i velvære av olje og oppdrettsfisk? Har det gått til hodet på oss slik at vi tror vi kan cruise inn med fulle seil og sjampisglasset i hånda uten å yte noe og tro at EU redder oss, selv uten å være medlem?
Jeg syntes det er betimelig å sammenlikne oss med Island. Islendingene er et stolt folk med nasjonalfølelse uten å være nasjonalistiske.  De er stolte av landet og flagget. I Norge er det idag farlig å gå med flagget på brystet. Og du skal være forsiktig med å si heia Norge utenfor en fotballbane eller skistadion!


Jeg skal ikke gå inn i en dybdeanalyse på hvorfor Island er i VM  og ikke Norge, men en faktor er at Islendingene har DRØMMER.  Og de tror virkelig at de kan vinne VM! Tenk det! Selv om du ikke er glad i fotball,  se på Island spille og se hvordan det samler folket der i nordvest.


Vi har i Norge blitt som en gjeng bortskjemte unger! Sutrer bare vi møter litt motstand! Og har lagt oss til  en ukultur. Vi blir så fort slitne at vi må ha hjelp til alt vi foretar oss fra vi begynner på skolen. I Japan må ungene vaske klasserommene og doene på skolen! Da lærer de å holde det rent rundt seg!
Har vi i Norge blitt så dvaske og selvgode at vi tror vi er Guds utvalgte?


PS! Island har kvinnelig statsminister som gjør en bra jobb med å få nasjonalfølelsen på topp!

*

Er det noen der ute som ha 3-4 års bakgrunn på studium av den norske befolkning sammenliknet med resten av Europa så vær snill og meld fra hva dere har funnet!


Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar