søndag 9. desember 2018

Julebakst - eller ikke?

Det er mye å stri med før jul og ofte er det bakingen som blir nedprioritert. Det er litt synd, for en god liten kake og en kopp kaffe setter de fleste pris på. Og jeg snakker ikke om de tradisjonelle syv slagene, som jo er gode, men ganske tidkrevende å bake.
Pepperkaker står fremme på alle arbeidsplasser og mange butikker før jul, så når jula kommer er du ofte litt lei disse.


Jeg vil derfor foreslå at du baker Peanut butter cookies til jul i år! Kanskje ikke veldig julete, men det er jo moro å prøve noe nytt. De er lette å lage og er skikkelig gode! Her er oppskriften.

230 gram usaltet smør (romtemperatur)
200 gram sukker
150 gram brunt sukker
2 store egg (romtemperatur)
2 teskjeer vaniljeekstrakt, vaniljesukker kan brukes
250 gram peanøttsmør
391 gram hvetemel
1 teskje bakepulver
1 teskje bikarbonat
1/2 teskje salt
Sukker til rulling

Bland smøret og sukkeret godt sammen, ha i eggene og bland. Ha i vanilje og peanøttsmør og bland alt godt sammen.

Bland de tørre ingrediensene sammen i en annen bolle og ha det sammen med de våte. Bland godt. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minimum tre timer. Kan stå i to dager, så du kan lage deigen en dag eller to før du skal steke.

Lag kuler av deigen, ca. 1,5 teskje størrelse. Rull kulene i sukker, sett dem på stekebrett som er dekket med bakepapir. Bruk en gaffel å trykk mønster i kakene. (se bildet).

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 11-12 minutter. La kakene stå på platen i fem minutter etter steking før du setter dem på rist til kjøling. Da blir de sprø utenpå og seige inn i. Holder et par uker i tett boks, tre måneder i fryser.

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar