torsdag 6. desember 2018

Juleord for dagen

I disse hel-kommersielle juletider er det viktig å få lagt JUL- til i sitt eget produktnavn. Som juleblomst, julebrus (bildet), julebord, julestue, juletorsk, julebil (joda, et bilfirma hadde tilbud på julebil!) julesjokolade, , juleved osv. De samme, gamle produktene, men nå med jule-innpakning. så løp og kjøp!

STOR TILHENGERSKARE: 61 000 julebruselskere følger Hamar Lillehammer julebrus på Facebook. Fram mot jul plukker stadig flere med seg ulike julebrusprodukter istedenfor annen brus, opplyser Nicolay Bruusgaard i Ringnes. Foto: Coop


Det har gått en inflasjon i å sette JULE- foran alt som skal selges! For da tror produkteier og -selger at salget går som hakka møkk eller som 'black-friday'-produkter. Og det gjør det nok dessverre! 

Hvor er det blitt av de gamle, gode ordene som julestrømpe, julebord (vel, kanskje ikke så gammelt..?), julenek, julestrømpe (bildet), juletrefest osv?Jeg har ikke noe imot den helkommersielle jula, men vi burde få sjansen til å senke julefarten litt og få med oss litt ettertanke for andre verdier. Det er garantert ikke sunt verken for kroppen eller lommeboka å kjøpe seg til raka fant før jul!

Så derfor: trekk pusten dypt tre gangen, len deg tilbake i godstolen, lukk øynene og 'se' bildene av god gammeldags jul med lett, fallende sne (nei ikke snø..) og en ho-ho! nisse. 

Og tro på et liv etter jula! Selv om ikke grisen gjør det...

Ha en riktig god og rolig førjul! (Du har ennå to og en halv uke igjen til julaften..)

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar