fredag 18. januar 2019

Enkel landbrukspolitikk


I Norge har vi 4000 tonn med gris på lager!

I tillegg spiser vi mindre rødt kjøtt enn noen gang.

Ifjor ble 1 mill kg kjøtt kvernet opp til pelsdyrfor!





Jeg har ikke svart belte i verken økonomi eller drift av norsk landbruk. MEN jeg er ganske stø i den lille gangetabellen.

Problemet (utfordringen?) er at helsemyndighetene sier vi skal spise mindre (rødt) kjøtt og mer frukt og grønt. Samtidig subsidieres (støtte til bonden,,) det samme kjøttet! Altså blir det dyrt å spise sunt!

Forskere 'world wide' sier vi bør spise mye og variert fra planteriket og kutte ned på rødt kjøtt og bearbeidet mat tilsatt sukker.

Det er faktisk lett å tilberede fisk! Både kokt og stekt. Selv far klarer det! Og på nettet finner du all verdens gode oppskrifter på både rød og hvit fisk.




Staten bør prioritere subsidiering av sunn mat (fisk) og grønnsaker og redusere eller fjerne støtten til rødt kjøtt! Nå!

Altså:

Prøv et helge-måltid basert på lyst kjøtt eller fisk og mye grønnsaker til! Og så får vi håpe at folket på Tinget skjønner tegningen fra oss på gaten som vil har sunn (og gjerne subsidiert)  kost!

God appetitt og god helg!

Geir
geirh@getmail.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar