fredag 14. august 2015

Et bra sted

På en solblank og fin dag i begynnelsen av august avla jeg et besøk i Son. Et sted jeg bare kjente av omtale, men aldri hadde besøkt. Son ligger ved Oslofjorden i Vestby kommune og har ca. 5500 innbyggere. Deler av bebyggelse består av små hvite trehus som leder tankene til Sørlandet. Son var en viktig tømmerhavn fra ca 1550, smuglerhavn i forbudstiden og kunstnerby fra tidlig i det 20. århundre.

 I dag virker det som cafe- og restaurantdrift er hovednæringen. Det perfekte sted å gå på hvitvinssafari på fine sommerdager. Mange koselige spise- og drikkesteder langs bryggen fristet.
        

Vi spiste på det nyåpnede Son Bryggerhus. Et sted med fin beliggenhet, en fristende og variert meny og god service. Det virker som driverne har store ambisjoner og vår fish and chips var førsteklasses. Nylaget, sprø chips og god torsk dyppet si passe tykk røre som ikke virket fettete. Vi gleder oss til å prøve andre ting fra menyen neste gang.


Jeg likte meg godt i Son. Maritimt, hyggelig miljø og blide mennesker overalt. Et fint sted å tilbringe noen timer en varm sommerdag. Og helt sikker et bra sted resten av året også.


Jens

1 kommentar:

  1. Bra omtale av sikkert hyggelige steder, men hva med et par setn. om hollendertida, Thornegården og Sons store sønn, maleren Oluf WoldThorne?

    SvarSlett