onsdag 26. august 2015

Spisesteder langs Riksvei 7 Hønefoss - Geilo (Og alternativt Rv 40)

I de "gode gamle dager" (for 6-8 års siden) var det iallfall 5-6 kafeer/eller kroer der var mulig få en anstendig frokost eller lunsj.

Etter er tur langs Rv 7 nå i sommer var forsøket på å få en anstendig lunsj nedslående!

Første forsøk var kroa på Sokna. Her har det tidligere vært servert "alt"! Det betyr også at måltidene glir over i hverandre slik at du gjerne kunne få frokost kl 12 og lunsj utover ettermiddagen. Men nå var tilbudet blitt som en vanlig sliten kafe; enkle smørbrød og rundstykker og kanskje pizzastykker som kunne "mikres".
Varmmaten var standard middagsretter. Disse så ut som ferdigpakket fra en eller annen leverandør omtrent som de stakkarene som nå får mat på eldresenteret.
Før kunne du her på Sokna få 15-20 forskjellige varmretter som var laget på stedet.  Og du kunne få dem nesten uansett nå du kom. Ja da! Jeg skjønner at det ligger en økonomisk ramme som grunnlag for driften. Men jeg er overbevist om at dette er svært kortsiktig strategi for Sokna!
(Og så lenge de ikke serverer "stor sjåfør" (for de uinnvidde: egg, bacon, stekte poteter ++) får de ikke besøk av trailergutta/jentene og heller ikke oss andre som ikke vil ha høy jålemat når vi er på tur).

Terningkast:  3

Neste stopp for å forsøke å få litt næring i kroppen var "Hallingporten" ved Krøderen. Klokka var nå blitt 13 og det burde derfor fortsatt være mulig å få servert var lunsj.
Beliggenheten for denne kroa er fantastisk. Den ligger helt ned ved fjorden og har badeplass og båtutleie.
Etter å ha kommet innenfor døra og kikket på diverse tomme hyller og fat i disken svarte herren bak disken at lunsj var det slutt på! Nå kunne vi få middag. Dessuten lå det jo et par svette vafler på disken! Middagen besto for øvrige av 3-4 svært lite fristende retter. Så, derfor takk for oss!

Terningkast: 1  (Fordi det vel ikke er lov å sette 0..)


Men så 3. forsøk:

Nor Kro på Bromma (bildet)


Her ser det riktignok litt slitent og "60-talls" ut ved første øyekast, men både inne, utendørs servering og beliggenheten med store grøntarealer like ved elva er innbydende!
Og menyen er meget bra. Riktignok fant vi ikke "Stor sjåfør" på plakaten over disken. Men! Og dette er viktig, hør her dere andre servitører som ikke har kundefokus; "Det fikser vi!
Altså fikk vi det vi ønsket og inntok måltidet under parasol ved uteserveringen.  Og gratis påfyll av kaffe. Tusen takk dere på Nor Kro!

Terningkast 5 (tett på en sekser, men det var litt rotete og trangt innendørs)

                                                                      **


Til slutt en liten hemmelighet (Jeg får vel kjeft for å fortelle, men ok, alt for våre lesere)
Alle dere som kjører Rv 7 til Gol, Ål, Geilo eller skal videre til Bergen fra Oslo/Akershusområdet;
Har dere ikke hørt om riksvei 40?  Når dere står i kø i vinterferien, påsken eller helger; tar vi som er lure, en kjapp tur gjennom Numedal. 2 timer fra Kongsberg til Geilo. Men ikke fortell det videre er dere snill..
For øvrig er det et utmerket spisested på Lampeland (15-20 min. etter Kongsberg). Der får du "Stor sjåfør" og mye annet godt!


1 kommentar:

  1. Eierne av Nor Kro er slektninger av meg,og de begynner vel å trekke på årene. Jeg liker ikke stedet og Maten. Det behøver ikke å være hemmelig heller. Siden de har fått så høy skår av dere er det nok ny generasjon som har overtatt. Veien oppover eller nedover i Numedal er bra, også Eggedal via Haglebu med multemyrer.(hemmelig)

    Hilsen nabo på Granåsen.

    SvarSlett