søndag 2. august 2015

Fisketur

Jeg har tilbrakt noen dager på fjellet på fisketur. Med en nattemperatur på ca 5 grader og en dagtemperatur på kanskje ca. det dobbelte var det ikke mye fisk å få. Jeg synes det er mest moro å fiske oppå vannet, altså med tørrflue. Det er spennende å følge en liten sammenknyttet bunt med fjær og hår fra utrydningstruede dyrearter med krok i midten flyte høyt på vannet. Og forhåpentligvis å se vannet brytes av en sulten og sprek ørret som sluker flua i brøkdelen av et sekund. Og deretter kampen når den prøver å svømme av sted med en godbit.

Dette skjedde ikke så hyppig som ønsket på denne turen. Den største sjansen til å få fisk på tørrflue er selvsagt når det er mye innsektliv under og på vannet og dermed aktiv fisk som hopper og spretter, altså spiser. Hvis det er for kaldt i vannet er det vanligvis lite innsekter og færre vakende fisk. Og dermed vanskeligere å få fisk på tørrflue.For å ha fullt utbytte av fluefiske, er det viktig å ha riktig utstyr. Vadre er vanntette bukser som gjør at du kan gå ut i vannet uten å bli våt. Vadejakke med hette holder deg tørr hvis det regner. Du blir usårbar for vær og vind. Goretex og neopren er fine ting. Suverent når du er i vannet, men helt håpløst å bevege seg med på land. Det er klamt og du får en litt zombie-aktig gange. I tillegg trenger du stang i karbon, snelle i flyaluminium og et rikholdig utvalg av fluer, snører, fortommer og dingser. Det er alt som skal til.

Kiloprisen på fisken du kanskje fanger står selvsagt ikke i forhold til prisen på utstyret. Men jeg har lært at hvis du er på fisketur uten å få fisk, er det absolutt morsomt med fint utstyr.

Jens 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar